Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijke verhalen 30 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Vivian (29) kreeg nachtmerries na haar reiki sessie

Vivian (29) maakt op aanraden van haar vriendinnen een afspraak bij een reiki master. Helaas loopt die afspraak anders af dan gehoopt.

Van nature ben ik heel nuchter. Dat heeft denk ik met mijn opvoeding te maken. Mijn beide ouders zijn atheïst en runnen een succesvol bedrijf. Spiritualiteit kwam in mijn gezin dus nooit ter sprake.

Ik woonde samen met zweefteven

Tijdens mijn studententijd woonde ik met een aantal huisgenoten die behoorlijk spiritueel waren. Ze noemden zichzelf zweefteven en hielden onder andere maanrituelen en organiseerde vrouwen cirkels. Ik vond het stiekem wel interessant.

Toch heb ik mezelf nooit ondergedompeld in de wereld van spiritualiteit en lag ik tijdens volle maan gewoon rustig te slapen terwijl de ‘zweefteven’ in de woonkamer bezig waren.

Zo’n zes maanden geleden merkte ik echter een verschil bij mezelf. Ik ben het afgelopen jaar door een verschrikkelijke break-up gegaan. Mijn liefdesverdriet was zo groot dat ik depressief werd. Ik ging naar een psycholoog, maar dat leek niet veel te helpen.

De reiki behandeling liep niet goed af

Op aanraden van mijn vriendinnen ben ik naar een reiki master gegaan. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar ik was radeloos en wist niet wat ik met mijn verdriet aan moest.

Samen met een vriendin ging ik naar het huis van deze reiki master. Tijdens het intake gesprek legde hij uit wat hij ging doen. Op het moment dat ik vroeg waar hij zijn opleiding had gevolgd, kreeg ik te horen dat hij geen diploma had. ‘Ik doe alles op gevoel’. Op dat moment werd ik nóg sceptischer en wilde ik het liefst weglopen.

Ik ben toch gebleven en heb de sessie afgemaakt. ‘Baat het niet, schaadt het niet’ dacht ik. De sessie verliep prima en ik had nergens last van. Na de reiki behandeling had ik echter wel hoofdpijn en een zwaar gevoel in mijn benen. De reiki master raadde me aan om veel water te drinken en het rustig aan te doen.

Die nacht werd ik schreeuwend wakker van een nachtmerrie. Mijn onderbuikgevoel gaf meteen aan dat het aan de reiki behandeling lag. Toch wilde ik er niet te veel achter zoeken en heb het erbij gelaten.

Iedere nacht had ik nachtmerries

Anderhalve maand lang had ik iedere nacht verschrikkelijke nachtmerries. Ik voelde me ontzettend ellendig en had naast nachtmerries nog steeds liefdesverdriet én slaapgebrek.

Tijdens een bezoekje aan mijn oude huisgenoten vertelde ik over de vreselijke nachtmerries. Één van hen vroeg meteen of ik een reiki behandeling had gedaan. Volgens haar komt dit wel vaker voor als een behandeling niet goed wordt uitgevoerd.

Via mijn oude huisgenoot ben ik terecht gekomen bij een gecertificeerd energy healer. Wat deze healer precies gedaan heeft, weet ik niet. Er werd mij verteld dat ze mijn energie moest zuiveren. Ik vond alles best; als ik maar van die nachtmerries af kwam.

Sinds mijn bezoekje bij de healer, slaap ik weer als een roosje. Helaas is mijn liefdesverdriet nog niet voorbij, maar een reiki behandeling is geen oplossing voor mij heb ik gemerkt.”

Een reiki guide voor beginners

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️