Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 19 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn onze 6 favoriete vintage winkels van Nederland

Met een vintage kledingstuk haal je niet alleen iets unieks in huis, maar red je het item ook van de afvalstapel. Bovendien vertelt zo’n kledingstuk vaak een interessant verhaal -een verhaal dat je ook in vintage winkels terugziet en -voelt. Het aanbod aan vintage winkels is in Nederland groot, maar dit zijn onze ultieme favorieten.

Waar in Nederland je je ook bevindt, de kans dat er een stad of dorp met een vintage winkel in de buurt zit, is groot. En die winkels hangen vol met verstopte parels die zomaar jouw nieuwe favoriet kunnen worden. Hier wil je zijn voor de leukste vintage.

ThriftTale, Utrecht en Enschede

https://www.instagram.com/p/Ch7uhduMF3v/

Trainingspakken uit de jaren ’80, kanten jurken uit de jaren ’60, oversized T-shirts uit de jaren ’90: hier vind je de mooiste items bij elkaar verzameld. Bij ThriftTale shop je niet alleen vintage in Utrecht, maar ook in Enschede. Niet in de buurt van deze steden? Dan speur je de website af op zoek naar pareltjes.

VNTG the label, Leiden

Vintage shoppen is altijd binnen handbereik, want bij VNTG in Leiden winkel je 7 dagen per week. Misschien ga je wel naar huis met een funky gekleurde zonnebril, met een altijd goed-spijkerjasje of een sportief kort broekje. Niks gevonden in jouw maat? Dan heb je hier alsnog een leuke middag gehad, want alleen dankzij het uiterlijk van de winkel kijk je je ogen al uit.

Bloesem Vintage, Breda

De eigenaresse van Bloesem Vintage laat zien dat vintage ook heel chic en overzichtelijk kan zijn. In haar ruimtelijke winkel in het centrum van Breda shop je voorgeselecteerde items, waardoor je enkel de beste van de beste items tegenkomt. Perfect voor wie begint met vintage shoppen, minstens net zo fijn voor de ervaren vintageliefhebber.

Dotnsquare, Maastricht

Ga je nog iets zuidelijker, dan kom je Dotnsquare in Maastricht tegen. Ook hier vind je vintage voor elke smaak: van rock’n’roll band tees tot kleurrijke overhemden en de welbekende doorknoopjurken. Het kan bijna niet anders dan dat je met een nieuw lievelingsitem naar huis gaat.

Vintage Island, Amsterdam, Maastricht, Groningen, Den Haag, Leiden en Utrecht

Een beetje liefhebber van vintage is weleens binnen geweest in één van de winkels van Vintage Island, die verspreid door heel het land zitten. Je vindt er rekken vol items die gegarandeerd van goede kwaliteit zijn en komt er met een beetje geluk een mooi merkitem tegen.

Sebastian den Herder, Middelburg

Op zoek naar een vintage item om te koesteren en van generatie op generatie door te geven? Bij Sebastian den Herder shop je vintage designerstukken. Daar betaal je uiteraard wat meer voor, maar je krijgt er geweldige kwaliteit en een speciaal item voor terug.

Duurzaam dilemma: Jitka (31) gooide oude kleding weg en houdt hier een schuldgevoel aan over

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️