Julia van Buuren
Julia van Buuren Duurzaamheid 25 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Vintage shoppen doe je tijdens Koningsdag op deze vrijmarkten

Koningsdag staat bijna weer voor de deur, dé dag om leuke tweedehands kleding en spullen te scoren. Of om jouw eigen huis weer eens op te ruimen. Weet jij niet waar je zaterdag heen moet? Geen zorgen, de redactie van BEDROCK zocht uit wat de leukste vrijmarkten zijn op Koningsdag.

Tijdens de vrijmarkten mag iedereen een kleedje neerleggen, en tweedehands spullen kopen en verkopen.

Dit zijn de leukste vrijmarkten tijdens Koningsdag

Waar je ook naar op zoek bent, op deze vrijmarkten is er voor ieder wat wils.

1. Amsterdam Oud-Zuid

De vrijmarkt in Amsterdam Oud-Zuid is een van de bekendste vrijmarkten in Amsterdam tijdens Koningsdag. Kleding, boeken, antiek of meubels? Alles is hier te vinden. Zelfs professionele verkopers zijn aanwezig.

En in Amsterdam Oud-Zuid kunnen items zoals onder andere design parels, natuurlijk niet ontbreken. Deze vrijmarkt is dan ook een must see voor design liefhebbers. Je scoort er Gucci of Chanel voor fijne prijzen. Daarnaast zijn er genoeg unieke vintage vondsten te ontdekken. Bovendien zorgt de live muziek en het (zelfgemaakte) eten voor een goede sfeer.

2. Jordaan in Amsterdam

Op zoek naar een levendige oer-Amsterdamse sfeer? Dan is het de vrijmarkt in de Jordaan zeker een aanrader. Wandel langs de grachten van de Westerstraat tot de Rozengracht en kom allerlei koopjes tegen.

Van kleding, boeken en antiek tot muziekinstrumenten en kunstwerken. Het aanbod is erg divers en er zijn veel tweedehands schatten te vinden, ook wanneer je op zoek bent naar niche merken kun je hier goed scoren.

3. Vrijmarkt in Utrecht

Op zoek naar iets minder hectiek? Dan is de vrijmarkt in Utrecht een goede keuze. Deze populaire vrijmarkt strekt zich uit over verschillende delen van de stad, zoals de binnenstad, de Breedstraat, het Lucasbolwerk en het Janskerkhof.

Ook hier vind je een uiteenlopend aanbod van tweedehands spullen, zoals kleding, accessoires, boeken, antiek en speelgoed. Omdat deze vrijmarkt wat kleiner is kan het minder overweldigend aanvoelen dan de vrijmarkten in Amsterdam. Desalniettemin kun je nog steeds genoeg vintage prachtstukken scoren.

Ook hier is entertainment, zo zijn er live muziekoptredens, straattheater en kinderactiviteiten te zien. Let op: deze vrijmarkt begint al op vrijdagavond 26 april.

4. Vrijmarkt in Rotterdam

Culturele diversiteit vind je op de vrijmarkt in Rotterdam. Verschillende culturele invloeden zijn terug te zien bij de verkopers en spullen die ze aanbieden. Daarnaast vind je hier niet alleen maar tweedehands spullen, maar ook nieuwe producten en verschillende wereldse happen.

Populaire locaties van de vrijmarkt zijn onder andere de Witte de Withstraat, de Nieuwe Binnenweg, het Museumpark en het centrum rondom de Markthal. En ook hier zorgt muziek voor een feestelijke sfeer.

5. Goffertpark in Nijmegen 

Liever in de natuur? Bezoek dan de vrijmarkt in het Goffertpark in Nijmegen. In dit grote groene park is speciaal voor Koningsdag een marktplaats gecreeërd.

Er zijn verschillende kraampjes verspreid over de grasvelden en langs paden. De meeste verkopers zijn Nijmegenaren die hun eigen spullen verkopen. Ook is er livemuziek, en activiteiten voor kinderen. Oftewel de ideale plek om op een ontspannen manier Koningsdag te vieren en uren rond te struinen.

7 ethische en duurzame kledingmerken met betaalbare kleding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️