Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 8 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Vier vrouwen en laat je inspireren door te luisteren naar deze female empowerment podcasts

Podcasts zijn geweldig. Het maakt een saaie autorit stukken aangenamer en zelfs het huis poetsen is minder een straf met interessant luistervoer op de achtergrond. Daarom delen wij op internationale vrouwendag de beste female empowerment podcasts voor én door vrouwen. Soms herkenbaar en als het meezit ook nog empowering.

We delen in mix met podcasts van Nederlandse bodem en internationale parels. Allemaal steengoed!

Wist je trouwens dat BEDROCK ook een serie met podcasts heeft?

Female empowerment podcasts

The moments that made me van Roxie Nafousi is Engelstalig en in deze podcast spreekt manifestator Roxie Nafousi met vrouwelijke ondernemers. In de podcast hoor je welke drie momenten bepalend waren voor de rest van hun carrière.

High low with EmRata van Emily Ratajkowski neemt je mee in het (destijds) single leven van het roemrijke supermodel. Ze praat met inspirerende gasten over haar dating leven, hechtingstijlen, seks en vooroordelen waar vrouwen mee dealen. Daarbij neemt ze geen blad voor de mond.

De Online Sisterhood van Coco en Widya gaat over onderwerpen als zelfliefde, spiritualiteit, zelfontwikkeling en zelfliefde. Het is een online safe space om diepgang te creeëren in een digitale wereld waarin we ons zelf soms best eenzaam en beoordeeld voelen. Nou. Niet als je naar deze twee luistert, je wordt helemaal meegezogen in het verhaal.

How to get the job (done) van Anna Noushin en Yeliz Cicek is een wekelijkse podcast die je een duwtje in de rug geeft als je ambitieus bent en carrière wil maken of stappen zet op het gebied van ondernemen. Met name de mode- en mediawereld worden onder de loep genomen en daarbij wordt ook open gesproken over geld. Want om te weten wat je waard bent, is het belangrijk dat vrouwen minder bescheiden zijn als het op cashen aankomt.

The Self Love Fix van Beatrice is Engelstalig en gaat over personal development, zelfliefde en self care. Enorm waardevolle lessen en een goede om aan jouw lijstje toe te voegen.

De GroepsApp van NSMBL is een podcast waarin Emma, Karlijn en Josephine gesprekken voeren die je ook met vriendinnen hebt. Het is lachen, gieren, brullen en een feest van herkenning. Soms krijg je ook onverwachts een opsteker waar je de rest van jouw leven wat aan hebt.

MAMA’EN van Nina Pierson laat je meeluisteren met openhartige gesprekken over je hart volgen, vrouwelijke seksualiteit én wat er nodig is om een betekenisvol leven te leiden. Als moeder, maar bovenal als vrouw. Het is hoog tijd dat we onszelf, onze eigen wensen en behoeftes op de eerste plek zetten, want vrouw-zijn is óók een werkwoord. In de podcast heeft Nina openhartige gesprekken met inspirerende vrouwen.

Wie Mooi Wil Zijn van Sietske Atsma neemt je mee in de fascinerende wereld van maakbare schoonheid. Iets waar we hoe dan ook mee te maken hebben, als toeschouwer of wanneer je zelf een behandeling overweegt. Van Botox tot borstvergrotingen, alle mogelijke ingrepen komen aan bod. In elke aflevering gaat Sietske in gesprek met een arts waarbij de voordelen, maar ook zeker de nadelen besproken worden. Sietske wil mensen behoeden voor ondeugdelijke cosmetische ingrepen.

Welke female empowerment podcasts missen we nog in dit rijtje?

Detoxen van je telefoon: dit zijn de voordelen en zo doe je het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️