Bedrock's expert
Bedrock's expert Psyche 17 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Elleke (30): ‘Ik ben verslaafd aan vreemdgaan omdat ik me dan gezien voel’

Vreemdgaan is het hebben van seksuele contacten buiten de eigen relatie zonder consent. Er zijn verschillende relatievormen en de meeste stellen bepalen samen waar ze zich prettig bij voelen. Soms werkt iets voor de een wel, maar voor de ander niet. Zo vindt Elleke het idee dat ze de rest voor haar leven alleen nog maar seks met haar eigen vriend heeft erg benauwend. Hij daarentegen is strikt monogaam. Sinds Elleke één keer de fout in is gegaan, lijkt ze wel verslaafd aan vreemdgaan deelt ze met BEDROCK.

“Ik ben niet trots op het feit dat ik vreemd ga” begint ze het gesprek. “Laten we vooropstellen dat mijn gedrag niet normaal is, dat zie ik zelf ook wel. Toch kan ik het niet laten.”

Verslaafd aan vreemdgaan

“Verslaafd aan vreemdgaan, het klinkt heftig, toch kan ik mijn gedrag het beste zo omschrijven. Want ik wil het niet, maar het gebeurt toch. Het lijkt wel of de drempel na mijn eerste scheve schaats alleen maar lager is geworden. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik een type zou zijn die ‘het’ buiten de deur zou doen.

Integendeel: ik ben twee keer bedrogen door een ex dus ik wéét hoe het voelt. Toen ik mijn vriend, de liefde van mijn leven ontmoette, was ik dan ook blij dat hij een trouwe labrador bleek te zijn. De eerste twee jaar ben ik, net als hij, monogaam geweest. Tot ik een keer perrongeluk tijdens het uitgaan met iemand zoende (en nog een beetje meer).

Vanille seks

Het was dus geen vooropgezet plan, toch heb ik achteraf het gevoel dat er altijd een beetje spanning en fysieke aantrekkingskracht miste. In mijn relatie voel ik mij veilig en op mijn gemak, maar niet woest sexy. We hebben vooral liefdevolle vanille seks waarbij er altijd in hetzelfde standje gevreeën wordt, eens per maand. En mijn seksdrive is hoger dan dat en ik vind het eigenlijk veel sexier als iemand de kleren van mijn lijf afrukt.

Alleen vindt mijn vriend het prima zo, sterker nog, voor hem is dit perfect. Ik heb mijn behoeften aan geilere seks ooit gedeeld en toen lachte hij mij letterlijk uit. “Seks is geen porno” zei hij tegen mij.

Geen weg meer terug

Na de eerste keer zoenen met een andere man (waarvan ik de naam niet meer weet), werd ik nieuwsgierig naar meer. Toen ik een ex-scharrel uit een ver verleden tegen het goddelijke lijf liep en hij mij zodat met zijn ogen uitkleedde, kon ik de verleiding niet weerstaan. Ik ben na wat over en weer berichten sturen, op een zondag naar zijn huis gegaan. Hij is vrijgezel. Daar ben ik de eerste keer van bil gegaan met een andere man. Naderhand had ik spijt en ik voelde me slecht. Toch vond ik het ook spannend en dacht ik er nog vaak aan terug als ik opgewonden was en masturbeerde. Het is bij hem bij die ene keer gebleven omdat ik zo in shock was, dat ik al het contact heb afgekapt. Toch raakte ik later verslaafd aan vreemdgaan.

Want een half jaar later gebeurde het weer, met een random gast die ik in de kroeg ontmoette. We hadden een bizarre seksuele klik, de aantrekkingskracht was gewoon voelbaar. Wederom werden er berichten gestuurd en ben ik weer overstag gegaan. De seks was buitengewoon goed, we deden het zes keer op een avond en dat heb ik met mijn eigen vriend nog nóóit gedaan. Ik schaam me, maar tegelijkertijd gun ik mezelf blijkbaar dit soort avontuurtjes.

Ik voel me zelfverzekerd en gezien als iemand mij zo begeert en de controle neemt in bed. Toch wil ik het liefste stoppen want ik kan mezelf niet meer recht in de ogen aankijken. Alleen hoe doe je dat? Genoegen nemen met vanille seks terwijl ik eigenlijk grenzen wil verkennen? Ik houd met heel mijn hart van mijn vent, maar de seks, die is gewoon matig. Het lijkt wel alsof ik verslaafd ben aan vreemdgaan puur voor de seks. Want gevoelsmatig heb ik helemaal niks met die andere mannen.

Best kept secret

Dat ik denk dat ik verslaafd ben aan vreemdgaan is mijn geheim. Er is één vriendin die weet dat ik het doe en zij veroordeelt mij niet omdat ze het zelf ook heeft gedaan. Verder durf ik niemand te vertrouwen. Soms voelt dat best eenzaam… juist omdat het in mijn hoofd een groot onderdeel is in mijn leven.

Dit zijn 15 signalen van onuitgesproken aantrekkingskracht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️