Rosa Bertram
Rosa Bertram Persoonlijke verhalen 24 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Lisa (29): ‘Ik werd na een vakantie verliefd op mijn beste vriendin’

Al jaren zijn Noor en Lisa beste vriendinnen. Ze kennen elkaar van de middelbare school en trokken ook tijdens hun studententijd veel met elkaar op. Toen de twee niet zo lang geleden samen op vakantie gingen, wist Lisa niet wat haar overkwam. “Ineens realiseerde ik me dat ik verliefd was geworden op mijn beste vriendin.”

Liefde bestaat natuurlijk (en gelukkig maar!) in allerlei vormen en maten. Vaak staat de liefde voor de deur juist op de momenten dat je het het minst verwacht. Zoals bij Lisa, die behoorlijk onverwachts gevoelens kreeg voor haar beste vriendin Noor.

Zoenen met je beste vriendin

“Ik weet al een paar jaar dat ik biseksueel ben en ga dus zowel met mannen als met vrouwen uit. Dat doe ik op zowel romantisch als seksueel gebied.

Met deze 36 vragen laat je iemand verliefd op je worden (aldus onderzoek)

Op feestjes zoende ik weleens met vriendinnen, maar daar zocht ik nooit iets achter. Op een feestje is zoiets anders, dan vloeit de alcohol rijkelijk, wordt er gedanst en is iedereen wat losser. Er zijn zoveel vriendinnen die weleens met elkaar zoenen, zonder dat zij zich per se als biseksueel zien.

Mijn beste vriendin en ik zoenden dan ook weleens met elkaar op feestjes of op een uit de hand gelopen avond, maar daar dacht ik niet veel van.

Op vakantie werd ik verliefd op mijn beste vriendin

Afgelopen zomer zochten we een mooie vakantieroute uit, we wilden namelijk samen naar Italië op vakantie gaan. We houden allebei van goed eten, lekkere wijnen en hadden behoefte aan ouderwets avontuur en wat quality time samen. We stippelden een geweldige route uit. En ja hoor, een paar maanden later reden we samen nietsvermoedend in een autootje het zomerse avontuur tegemoet.

Wat als je gevoelens begint te krijgen voor een vriend(in)?

Avonden achter elkaar genoten we daar van de Italiaanse zomeravonden, dronken we heerlijke wijnen bij het eten, aten pasta’s tot we een ons wogen en konden ons geluk haast niet op. We waren zo blij met elkaar en vonden waren meer dan ooit dankbaar voor onze vriendschap.

Ik wist al wel dat onze vriendschap geen gewone vriendschap was. Bij Noor voel ik diepe liefde en een connectie die ik met niemand anders voel. Wij snappen elkaar en vullen elkaar zo goed aan.

Eenmaal thuis

Tijdens de vakantie zelf had ik eigenlijk nog niet zoveel door. Het gevoel van dat ik misschien wel verliefd was geworden op m’n beste vriendin, kwam pas thuis. Eenmaal weer in Nederland scheidden onze wegen en gingen we allebei weer naar huis. Ik miste haar aanwezigheid na al die gezellige weken samen, enorm.

Je bent verliefd op een vriend of vriendin, moet je het vertellen?

Ik wilde bij haar zijn. Ik wilde elke dag met haar zijn. Met haar knuffelen. En meer? Ineens besefte ik het me. ‘Shit, volgens mij ben ik verliefd geworden op Noor…’. Wat nu? Ik was bovendien al maanden met een jongen aan het daten.

Hoe moeilijk ik het ook vond, ik besloot het eerlijk aan haar te vertellen. Onze vriendschap was immers zo sterk dat ik me bij haar veilig genoeg voelde om eerlijk over mijn gevoelens te kunnen zijn. Gelukkig was ze helemaal niet ontzettend geschrokken en stond ze open voor mijn verwarde gevoelens.

We zien wel hoe het loopt

Die week ben ik niet alleen eerlijk tegen Noor geweest, maar ook tegen mijn vlam. Hij wist al dat ik biseksueel was, dus heel verbaasd was hij niet. Hij was blij dat ik eerlijk tegen hem was, en we zijn samen doorgegaan.

Noor is nog steeds m’n beste vriendin en we hebben afgesproken dat we wel zien hoe het loopt. Zij vindt onze vriendschap ook heel bijzonder en wil graag veel met mij zijn, maar in welke vorm dat precies past, dat weten we nog niet.

Liefde komt immers in allerlei verschillende vormen en we zijn die van ons nog aan het vinden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️