Maartje Vis
Maartje Vis Betere wereld 19 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste vegan gerechten eet je tijdens de Plant FWD Week

Op 20 April start de eerste editie van de Plant FWD Week: een restaurantweek waarin chefs je uitdagen om de lekkerste vegan gerechten te bestellen.

De Plant FWD Week vindt plaats van 20 april tot en met 27 april. Ruim veertig verschillende eetgelegenheden, zoals restaurants, coffeebars of hotels, doen mee aan deze editie in Amsterdam. Onder andere Cannibale Royale, Restaurant Flore, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Marde verrassen je deze week met een speciaal plant forward gerecht voor deze week. De week is georganiseerd door Plant FWD. Plant FWD zet zich in voor een duurzamer en plantaardiger voedingspatroon.

Plant FWD Week: experimenteer met de lekkerste vegan gerechten

Terwijl je misschien verwacht dat vooral volledig plantaardige restaurants meedoen aan de Plant FWD Week, experimenteren ook chefs van restaurants waar de vleesliefhebbers graag te vinden zijn met vegan recepten. De chefs inspireren je met hun vegan gerechten om eens iets anders te proberen. Naast hun gebruikelijke menu maken zij dus ook een extra vegetarisch en/of plantaardig gerecht. Dat kan van alles zijn, zoals een daghap of fine dining. Laat je dus vooral inspireren door de creativiteit van de chefs!

Inspireren en experimenteren

Wie onder andere mee doet aan de Plant FWD Week is Chong Chu, ondernemer van de Foodhallen en Kanarie Club. De Amsterdamse Kanarie Club neemt deel aan deze editie. Chong Chu wil hiermee mensen inspireren om te kijken naar wat ze zelf maken in de keuken en hoe je dat meer vegan kan maken.

“Juist wat mensen in de horeca eten inspireert voor thuis. Wij doen mee aan de Plant FWD Week om te laten zien dat de oplossing voor een duurzamere toekomst soms letterlijk op je bord ligt. We willen met de Kanarie Club laten zien dat je geen vlees nodig hebt om lekker uit eten te gaan”, vertelt hij aan Plant FWD.

Waarom je vegan gerechten zeker een kans wil geven

Ondanks dat veel mensen minder vlees willen eten, valt dat in de praktijk nog wel eens tegen. Zonde, want minder vlees eten is beter voor het klimaat en onze gezondheid. Door minder vlees te eten is er minder uitstoot van broeikasgassen en dat is iets positiefs, omdat we zo voorkomen dat de aarde opwarmt. Het eten van rood en bewerkt vlees wordt in verband gelegd met verschillende ziektes, zoals diabetes type 2 en kanker. Minder vlees eten kan dus zeker geen kwaad. Ook niet te vergeten: als de vleesconsumptie afneemt, is er ook minder dierenleed.

Thuis minder vlees eten? Laat je inspireren door de Plant FWD Week

Het kan lastig zijn om minder vlees te eten. Tijdens de Plant FWD Week kan jij je laten inspireren om thuis ook aan de slag te gaan met vegan gerechten. Deze week laat ook zien dat je dus lekker kan uiteten zonder vlees. Plant FWD wilt zich met deze week dan ook vooral richten op de groep mensen die nog niet hoort bij de Nederlanders die al plantaardig of vegetarisch eten.

Dat licht Maartje Nelissen, Co-Founder van Plant FWD, graag toe: “Wij willen juist die andere, veel grotere groep mensen inspireren met gerechten die simpelweg zo geniaal lekker zijn dat het niet meer uitmaakt of de ingrediënten nou van een dier of uit de grond kwamen.” Volgens haar is de horeca dé plek waar mensen ervoor openstaan om iets nieuws te ervaren. Chefs kunnen dus met hun creativiteit zeker de mensen verrassen en dat hoeft niet eens te zijn met moeilijke ingrediënten.

De deelnemende horecazaken van Plant FWD Week

Op de online citymap van Plant FWD Week kun je vinden welke horecazaken deelnemen. Je kunt daar ook direct een plek reserveren. Daarnaast kan je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals de Sunday brunch of een wijnproeverij.

3x nieuwe restaurants met een meer plantaardige kaart

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️