Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 18 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

New kid in town: 100% vegan Margo’s in de Amsterdamse Jordaan

Bij BEDROCK zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we regelmatig de fijnste hotspots met een Bedrock-randje. Zoals Margo’s, dé nieuwe vegan go to in de Amsterdamse Jordaan.

Waar in onze hoofdstad de nieuwe horecazaakjes als paddenstoelen uit de grond blijven schieten, de een natuurlijk leuker dan de ander, staan we op de BEDROCK-redactie altijd te springen als het weer een nieuwe 100% plant based toko te vinden is.

Dit keer stuitte we op Margot’s in Amsterdam.

Margo’s vegan in Amsterdam

De van oudsher volksbuurt de Jordaan is sinds kort een vegan café rijker. En niet zomaar één. Het café serveert namelijk behalve vegan lekkers, ook producten van biologische komaf. Betekent dat er bij Margo’s gezonde sappen en salades op het menu staan? Zéker niet.

Wat staat er op het menu?

“When my husband and I decided to go vegan there was one thing we missed the most: Croissants that were crisp and flaky,” schrijft Margot op haar website. Eén van de specialiteiten van Margot’s is is dan ook heerlijke pastry’s. Van croissants, pain au chocolat, ham & cheese croissants tot Danish pastries. Yum!

Hartige broodjes

Fijn voor vegans, mensen die nieuw zijn met plant based eten en niet-vegans. Je vindt er ook lekkere American-style koekjes en heerlijke sandwiches.

Denk aan The Smoke, een volkorengranen met haver broodje met gerookte tofu, cream cheese, chili jan, rucola en rode ui (€9) of The Hoisin Luck met Aziatisch gemarineerde seitan met homemade hoisin saus, sla, lente ui, komkommer, gepekelde rode chili pepers en chili mayonaise (€9,5).

Hoe gezond is vegan eten eigenlijk?

Maar ook old school tosti’s staan op het menu. Een tosti zonder kaas? Yup, het kan. Zoals de Cheeze op zuurdesem met een eigen vegan kazenmix, ui, bieslook, prei en knoflook (€8) of The Salami met Margo’s cheeze mix, seitan salami, ui en huisgemaakte cherry tomatentapenade.

https://www.instagram.com/p/CR8fIO6oHlX/

Zoetigheid

Natuurlijk kan in elke vegan zaak geen bananenbrood missen, helemaal home made van fairtrade bananen (€3,50). Ook ben je hier aan het goede adres voor een goede koffie inclusief Pumpkin Spice latte. We like!

En dit allemaal gemaakt zonder dat er ook maar één dierlijk product of palmolie aan te pas komt. Ook vind je er geen producten met pesticiden en zijn de boeren eerlijk betaald voor hun producten.

Benieuwd geworden? Margo’s vind je aan de Eerste Tuindwarsstraat 2a in Amsterdam en is geopend van woensdag tot vrijdag van 08.00u tot 15.00u en zaterdag en zondag van 09.00u tot 16.00u.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️