Vega Vrijdag: zo maak je easy peasy vegan kruidenboter (mét video)

Maar weinig dingen zijn zó simpel en zó lekker als een good old toast met kruidenboter. Die van de supermarkt is al heel lekker, maar meestal is ‘ie helaas niet plantaardig. En zoals dat bijna altijd gaat, is zelfgemaakt ook hier weer nóg lekkerder dan een kant- en klare variant. Daarom delen we ons recept voor easy peasy vegan kruidenboter.

Want die kruidenboter is dus óók nog eens heel erg makkelijk om zelf te maken. Waar je de vegan kruidenboter voor kunt gebruiken? Nou, voor zowat alles eigenlijk. Op brood, door je pasta of laat een klontje smelten op je plantaardige burger.

Ook lekker: bak er aardappeltjes of groenten in. Je zal gauw genoeg merken dat je er héél wat kanten mee op kan.

Plantaardig avondeten voor een gezonder hart: deze studie bewijst het

vegan kruidenboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Bedrock

Benodigdheden voor 1 rolletje kruidenboter

  • 8 eetlepels plantaardige boter
  • 1 tot 3 theelepels fijngehakte verse kruiden
  • Zout, naar smaak
  • Bakpapier

Vegan Vrijdag: plantaardige pindamelk maken

Easy peasy vegan kruidenboter

Leg alle ingrediënten klaar. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Doe alles in een mengkom en mix alle ingrediënten met een vork.

Leg een vel bakpapier klaar en stort het zopas gemaakte botermengsel in het midden van het papier. Maak een rol van het bakpapier en rol ‘m mooi strak. Rol de uiteindes van het papier op als de verpakking van een snoepje.

Leg een halfuurtje in de koelkast en snijd plakjes van de vegan kruidenboter. Serveer met alles wat je lekker vindt!

Bekijk hier nog ‘ns alle stappen in een handige video:

vegan kruidenboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Bedrock

Waarom we allemaal vaker plantaardig zouden moeten eten

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: zo maak je easy peasy vegan kruidenboter (mét video)
Sluiten