Vegan Vrijdag: Chinese komkommersalade met pulled oats

Wat zijn we toch altijd gelukkig als we weer zo’n heerlijk vegan recept hebben ontdekt dat je liefst door ál je vrienden tegelijk laat proeven. Deze vegan komkommersalade met pulled oats van zusje Culy valt onder die categorie. Je kunt de salade zo eten als lunch, of aankleden met rijstnoedels of rijst voor een uitgebreider diner.

Pulled oats is één van onze favoriete vleesvervangers. Het wordt gemaakt op basis van haver en heeft de textuur van zacht gegaard rundvlees. Pulled oats ligt al een tijdje in onze supermarkten, dus mocht je ‘m nog niet kennen: leg het maar ‘ns in je winkelmandje. Met dit recept heb je een goed excuus.

Zo krijg je vleeseters aan de salade

vegan komkommersalade met pulled oats
Bron: Culy

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 2 komkommers
  • Snuf zout
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus (+extra)
  • 1 1/2 theelepel suiker
  • 2 eetlepels crispy chili oil
  • 2 theelepels sesamolie
  • 175 gram pulled oats
  • Scheut mirin

Raar maar waar: van maanzaad kan je high worden

Chinese komkommersalade met pulled oats

Snijd de uiteindes van de komkommer. Snijd de komkommer doormidden.

Leg de helften met de binnenkant naar beneden op een snijplank. Leg een groot koksmes op de komkommers en sla er met je handpalm op tot de komkommer breekt. Doe dit over de gehele oppervlakte van de komkommer. Snijd de komkommerhelften vervolgens diagonaal in in reepjes van ongeveer 1 cm dik.

Doe de reepjes komkommer in een mengkom en doe er een snuf zout bij. Meng met je handen en laat 20 minuten staan. Giet het overtollige vocht van de komkommers daarna weg.

Deze 7 eetbare bloemen kan je makkelijk zelf kweken

Doe terwijl de komkommers het zout staan op te nemen de knoflook met de rijstazijn in een mengkom en laat 15 minuten staan. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de knoflook wat zachter wordt. Voeg er vervolgens de crispy chili oil, sojasaus, suiker en sesamolie aan toe en roer door elkaar.

Bak daarna de pulled oats volgens de verpakking. Kruid af met een scheutje sojasaus en een scheut mirin.

Klaar om de komkommersalade te serveren? Roer de saus samen met de pulled oats door de komkommers. Serveer de komkommersalade eventueel met rijst of met noodles.

vegan komkommersalade met pulled oats
Bron: Culy

Deze 7 eetbare bloemen kan je makkelijk zelf kweken

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Vegan Vrijdag: Chinese komkommersalade met pulled oats
Sluiten