Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 15 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Lekker! Dit bekende dropje komt nu in vegan kokosvariant

Bij BEDROCK staan we voor een bewust leven, maar daarnaast ook voor een gelukkig leven. En daar hoort ook lekker eten bij, maar dan het liefst wel diervriendelijk. Daarom sprongen we een gat in de lucht toen er weer een heerlijk snoepjesmerk met een nieuwe vegan variant kwam. En wel de bekende Oldtimers.

Oldtimers zijn misschien wel de meest klassieke dropjes die we kennen. Van Salmiak tot de Zoethouders – heerlijk, en sinds 2019 helemaal vegan friendly. Alleen de honingdropjes zijn niet vegan.

Zo wordt het steeds makkelijker om ook plantaardig te snoepen.

Vegan drop

Deze zomer komt het dropmerk namelijk met nóg een heuse vegan dropsmaak: Kokos seizoensdrop. Oldtimers maakt al sinds 100 (!) jaar drop, en daar hoort af en toe ook de nodige innovatie bij.

https://www.bedrock.nl/vegan-snoepjes/

Normaal gesproken wordt drop gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant, maar bevat vaak ook gelatine (beendermeel), honing of bijenwas en kan daardoor niet veganistisch zijn.

Oldtimer Kokosdrop
Bron: Oldtimer

Gelukkig komt daar dus steeds vaker verandering in. We like! Deze nieuwe kokos drop bevat ingrediënten zoals Arabische gom, zoethoutwortel en kokoswater en heeft een zoet-zout suikerjasje. Je kunt een échte zoete drop verwachten dus.

Deze vegan snoepjes koop je gewoon in de supermarkt

De smaak van kokos zorgt samen met het pure zoethout voor een balans tussen de smaak van drop en de frisse, licht-zoete smaak van kokos. Yummy! De zoute drop liefhebbers moeten dus (helaas) wel nog even wachten op een vegan variant. En handig om te weten: de dropjes zijn naast dat ze vegan zijn, ook 100 procent glutenvrij!

Benieuwd geworden? De nieuwe zomerse Kokos Seizoensdrop is verkrijgbaar bij Albert Heijn in een verpakking van 225 gram voor €2,29. In week 44 introduceert Oldtimers zijn volgende seizoensdrop!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️