Vegan vrijdag: zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde

Een curry in de zomer? Ja hoor! Deze vegan curry is lekker fris en bevat heel wat groenten uit het seizoen, zoals tomaatjes en mais. Het recept is afkomstig van ons zusje Culy en is best te omschrijven als een licht, fris en voedzaam gerecht.

Deze vegan curry is dus perfect voor de zomerse dagen, ook wanneer het weer niet al te denderend is.

Vegan kaas 2.0: dit is de vegan kaas van de toekomst

vegan curry
Bron: Culy

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Scheut plantaardige olie
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 groene chilipeper, grof gehakt
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 2 eetlepels tamarindepasta
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 kilo (kers)tomaatjes, de grotere gehalveerd
  • Mais van 1 grote maiskolf (of 285 gram mais uit blik)
  • 1 blik baby mais, afgelekt en in schijfjes
  • Handje verse munt
  • 1 limoen, in partjes
  • 4 eetlepels plantaardige yoghurt
  • 4 eetlepels pinda’s, fijngehakt

Yummy! Dit zijn de 8 lekkerste vegan snoepjes

Zo maak je de vegan curry

Verwarm een grote pan op medium vuur en verhit een scheut plantaardige olie. Fruit daarin het venkelzaad, korianderzaad en de chilivlokken gedurende een paar minuten aan. Blijf goed roeren.

Voeg daarna de knoflook toe de groene peper toe en roer nog een paar minuutjes. Zorg dat de knoflook niet bruin kleurt, draai desnoods je vuur lager om dat te vermijden.

Voeg de kokosmelk, de tamarindepasta, het paprikapoeder, de gember en de kerstomaatjes gelijktijdig toe en laat alles op medium vuur inkoken tot de kokosmelk een beetje indikt. Reken hiervoor ongeveer 15 à 20 minuten uit.

Voeg de twee soorten mais toe en laat een paar minuten meekoken. Serveer de vegan curry in kommen en maak elke kom af met wat een eetlepel yoghurt, de gehakte pinda’s, een paar blaadjes verse munt en een partje limoen.

vegan curry
Bron: Culy

5 essentials voor elke vegan picknick

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Vegan vrijdag: zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde
Sluiten