Vega Vrijdag: bao met kroket van edamame en Sriracha

Dit recept voor bao met kroket van edamame en sriracha van zusje Culy is er écht eentje om mee uit te pakken bij vrienden en familie. Bovendien laat je er overtuigend mee zien hoe lékker vega(n) eten wel niet is. Want dat daar geen twijfel over bestaat, weten wij al langer…

Bao broodjes (buns) vind je in de diepvries bij de Aziatische supermarkt of bij de groothandel. Ben je vegan, check de ingrediëntenlijst dan even op eiwit of melk. De meeste bao zijn echter plantaardig.

Vegan vis? Dít zijn de plantaardige alternatieven voor vis en schaaldieren

bao met kroket van edamame en Sriracha
Bron: Culy

Ingrediënten voor 8 baobroodjes

  • 8 baobroodjes, ontdooid
  • 2 eetlepels pinda’s, gehakt
  • Paar takjes verse koriander
  • Sriracha

Vegan Vrijdag: noedelsalade met miso en bloemkool

Voor de edamamekroketjes:

  • 300 gram edamameboontjes (zonder peul), ontdooid
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 avocado
  • Sap en rasp van 1/2 limoen
  • 1 groene peper, zonder zaadjes en fijn gehakt
  • 1 theelepel misopasta
  • Flinke snuf zwarte peper
  • Handje koriander, fijn gehakt
  • Schaaltje panko

Bao met kroket van edamame en Sriracha

Zorg dat de bao broodjes op tijd ontdooid zijn.

We beginnen met de edamamekroketjes. Doe alle ingrediënten behalve de panko in een mengkom en mix met de staafmixer tot een homogene massa. Hier en daar nog wat kleine stukjes zijn niet erg. Zet een schaaltje panko klaar. Maak 8 bolletjes van het mengsel en duw ze wat plat. Haal ze door de panko en leg ze even koel.

Dit zijn dé vegan hoofdsteden ter wereld (voor als je weer mag reizen)

Verhit een frituurpan met een laag frituurolie (van minstens 3 centimeter) tot 175 graden. Frituur de edamamekroketjes gedurende een paar minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Frituur ze per vier stuks, anders daalt de temperatuur van de olie te sterk.

Een superhandige manier om de ontdooide bao te stomen, is in de magnetron (eureka!). Leg een paar bao op een bord, bedek ze met een vochtig stukje keukenpapier en laat ze 30 seconden tot een minuut op vol vermogen stomen in de magnetron.

Schik een edamamekroket tussen elke bao en werk af met een lik Sriracha, een beetje gehakte pinda’s en een paar blaadjes verse koriander.

bao met kroket van edamame en Sriracha
Bron: Culy

Not ready to go vegan yet? 5 manieren die je dieet al klimaat-vriendelijker maken

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: bao met kroket van edamame en Sriracha
Sluiten