Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: lichte lentepizza met groene asperges

Wat doe je als je zin hebt in pizza maar ook weer niet té zwaar wilt eten? Het antwoord: maak een lichte pizza met een groentebodem en extra veggies on top. Deze lentepizza van zusje Culy is daar het ultieme voorbeeld van. Perfect voor deze tijd van het jaar, want groene asperges zijn nú in seizoen!

We gebruiken voor deze pizza’s twee kant-en-klare pizzabodems met bloemkool van Magioni. Makkelijk, én zo krijg je extra gezonde voedingsstoffen binnen.

Waarom het beter voor de wereld en jezelf is om seizoensgroente én fruit te eten

lichte lentepizza met asperges
Culy.nl

Benodigdheden voor 2 pizza’s:

  • 2 pizzabodems (wij gebruikten die met bloemkool van Magioni)
  • 4 flinke eetlepels mascarpone
  • 6 groene asperges
  • 1/2 courgette, in dunne plakjes
  • 1 citroen
  • Handje doperwten
  • Zakje waterkers
  • Handje verse munt
  • Olijfolie
  • Zout en peper

https://www.bedrock.nl/groenten-eten-trainen/

Zo maak je de lichte lentepizza met asperges

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Blancheer eerst de doperwten kort in kokend water: zo’n drie minuutjes. Schep ze eruit, houd ze onder de koude kraan en laat ze uitlekken.

Was de asperges en snijd ze met een dunschiller in dunne plakjes. Dat gaat het beste als je ze plat op een snijplank legt. Houd de asperges met je vingers tegen terwijl je er met de dunschiller overheen gaat.

Rasp de schil van de citroen en zet die even apart. Snijd de citroen doormidden en knijp een helft uit boven een kommetje. Voeg vier eetlepels olijfolie toe, wat peper en zout en klop het door elkaar tot een dressing. Zet opzij.

Eat green: 8 x eten waarmee je je ecologische voetafdruk verkleint

Bestrijk de pizzabodems met een eetlepel olijfolie. Dat zorgt ervoor dat eventueel vocht uit de groenten niet teveel doordringt tot de bodem. We willen geen kleffe pizza!

Schep de mascarpone erop en spreid die uit. Beleg de pizza’s daarna met wat plakjes courgette en drapeer er wat van de geschaafde groene asperges op. Maal er wat zwarte peper overheen, een snuf zout en zet 10 tot 12 minuten in de oven, tot de pizzabodems aan de randen goudbruin zijn.

Bestrooi de lentepizza met de doperwten, wat blaadjes munt en de citroenrasp. Maak de waterkers aan met de citroendressing en serveer bij de pizza’s.

lichte lentepizza met asperges
Bron: Culy.nl

De 10 gezondste groenten die je op je bord wilt hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️