Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Psyche 25 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

6 tips voor betere (lees: steaming hot) seks onder de douche

Seks onder de douche heeft de reputatie in theorie beter te zijn dan in de praktijk. Je hoopt op sexy, stomende seks, maar het resultaat is vaak matig en ongemakkelijk. Water maakt alles stroef, het hokje is vaak te krap en het risico dat je uitglijdt ligt op de loer. Voor je het weet zit je op de EHBO en dat is álles behalve sexy.

Met deze tips wordt seks onder de douche weer hot en komt de stoom niet alleen uit de douchekop.

Het zou leuk moeten zijn

Volgens seksuologe en datingcoach Myisha Battle ligt echt goede doucheseks voor iedereen binnen handbereik. Ze schreef eerder artikelen voor het Amerikaanse TIME magazine publiceerde onlangs het boek This is supposed to be fun, over daten, settelen en alles daar tussenin.

Haar tips om ervoor te zorgen dat een alledaagse bezigheid als douchen heel opwindend wordt:

Tip 1: Maak het douchen het meest belangrijk

Douchen wordt vaak gezien als een routineuze activiteit, maar het kan ook een erotische ervaring worden. Neem de tijd om samen onder de warme stralen te staan, elkaar in te zepen en de zintuigen te prikkelen.

Het simpele genot van elkaars aanraking, het glijden van handen over natte huid, kan op zichzelf al verrassend sensueel zijn. Vergeet de haast van het dagelijks leven en focus op het moment van samenzijn.

“Soms hebben mensen zoiets van: ‘Laten we gewoon samen douchen’ en denken ze niet dat het een seksuele ervaring wordt. Maar gewoon dicht bij elkaar zijn kan dat niveau van intimiteit uitlokken,” zegt Myisha.

Tip 2: Gebruik glijmiddel op siliconebasis

Water glijdt misschien soepel over oppervlakken, maar als het om seks gaat, kan het juist tegen je werken. Het spoelt jouw natuurlijke sappen en het voorvocht namelijk weg. Daarom is het verstandig om op siliconen gebaseerd glijmiddel te proberen.

In tegenstelling tot op water gebaseerde varianten, blijft silicone glijmiddel langer glad, zelfs onder de douche. Het voorkomt wrijving en maakt de ervaring des te lekkerder. Zorg ervoor dat het glijmiddel compatibel is met condooms, als je die wilt of moet gebruiken.

Tip 3: Verschillende strategieën voor staande seks

Staande posities kunnen lastig zijn, maar met een beetje manoeuvreren en experimenteren vind je wel wat goed voelt tussen jouw lichaam en dat van je partner.

Als je penetrerende seks wilt, zegt Myisha dat het meestal het beste is als de ontvangende partner voorover buigt, zich schrap zet tegen de muur voor hen en de ander van achteren naar binnen komt.

Tijd om seks tijdens je menstruatie uit het verdomhoekje te halen

Als je tegenover elkaar staat, heb je wat meer kracht en evenwicht nodig. Til één been op en wikkel het om de taille van je partner die het kan vasthouden en zijn andere hand op je taille kan plaatsen voor extra steun. Een antislipmat is geen overbodige luxe.

Myisha: “Is er een groot lengteverschil, dan is het misschien makkelijk om andere seksuele activiteiten te verkennen terwijl je onder de douche staat. Gezamenlijke masturbatie, massage, orale seks – en vervolgens te verplaatsen naar de slaapkamer, nadat je je hebt afgedroogd.”

Tip 4: Waterproof seksspeeltjes

Voeg wat extra opwinding toe aan jullie doucheavontuur met waterproof seksspeeltjes. Of het nu gaat om een waterdichte vibrator of een stimulerende ring, deze speeltjes zijn ontworpen om plezier te bieden, zelfs onder de stromende waterstralen.

Vergeet niet om altijd speeltjes te kiezen die specifiek zijn ontworpen om waterdicht te zijn (waterafstotend is niet voldoende!), zodat jullie je volledig kunnen laten meeslepen in het genot zonder je zorgen te maken over technische ongemakken.

Tip 5: Zet de verwarming aan

Het kan zijn dat het warme water steeds over één van jullie stroomt, waardoor de ander het koud krijgt. Daarom een heel eenvoudige tip: zet de verwarming aan en sluit de badkamerdeur!

Ook fijn voor als je klaar bent en onder de douche vandaan stapt. Dan is de overgang naar de koude lucht iets makkelijker.

Tip 6: Maak het gezellig

Het is natuurlijk super gezellig om samen te douchen, maar de badkamer kan soms een beetje klinisch aandoen. Zeker qua verlichting. Neem daarom een paar kaarsen mee naar de badkamer, dat maakt de boel een stuk sfeervoller.

En vergeet je speakerbox vooral niet. Zet een zwoele playlist op en laat de tunes lekker door de badkamer galmen. Wedden dat de douche binnen no-time is veranderd in jullie eigen erotische speelparadijs?

Ode aan seks onder de douche

Laat dit een ode zijn aan seks onder douche en de badkamer niet alleen laten dienen als een plek waar je jezelf schoonmaakt. Het kan een heerlijke toevoeging zijn aan je seksleven.

Kleine sidenote: laat de douche niet onnodig lang aan staan om waterverspilling tegen te gaan.

7x yogaposes die stiekem prima fungeren als speelse seksstandjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️