Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 25 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Georgia May Jagger: ‘kledingstukken van mijn moeder koester ik het meest’

Georgia May Jagger is een Engels fotomodel en de jongste dochter van Mick Jagger en Jerry Hall. Niet alleen is Georgia bloedmooi, ze heeft stijl én dat op een duurzame manier. Reden genoeg om haar een podium te geven en enkele van stijltips te delen.

Als model en influencer, werkt Georgia May Jagger vaak met duurzame merken samen. Zo is ze nu het nieuwe gezicht van de ARMEDANGELS Spring Summer DETOXDENIM campagne. Ze laat zien dat je je op een duurzamere manier kunt kleden, zonder afbreuk aan sexiness.

De stijl van Georgia May Jagger

Wanneer je Georgia vraagt wat haar stijl is, antwoordt ze: “Dat is een goede vraag, maar ik zou zeggen dat glamourous tomboy mijn stijl het beste omschrijft.”

Klassiek en tijdloos

Ze is veel met mode bezig, maar investeert toch het liefste in klassieke items die nog jaren meegaan. “Een goede jas, een little black dress en jeans. Dan ben je echt al een heel eind. Op dit moment ben ik op zoek naar platte laarzen, maar daar neem ik de tijd voor. Ik investeer liever in een paar hele goede items, dan in vluchtige trends.”

Kledingstukken van haar moeder

Er is natuurlijk niks duurzamers, dan kledingstukken die forever mooi blijven. Deze items worden mooier door de jaren heen en krijgen een speciale betekenis. “De meest waardevolle kledingstukken, dat zijn voor mij items van mijn moeder die ze droeg toen ze mijn leeftijd had” deelt Georgia met ons. “Deze betekenen veel voor mij en draag ik met liefde naar een feestje.”

Mode ademt cultuur en identiteit

“Mode is een groots middel waarmee je cultuur weerspiegelt en een identiteit neerzet. Het is gerelateerd aan kunst en het is uniek om te zien hoe het met de tijd verandert. Trends komen en gaan, maar komen ook weer terug. Mijn advies naar anderen vrouwen is dan ook niet om streng alle trends te volgen, maar om je gevoel te volgen als het op stijl aankomt. Want trends passen niet altijd bij jou en het is al helemaal niet duurzaam om vluchtige trends te volgen. Dus focus vooral op datgene wat jij mooi vindt.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor Georgia May Jagger?

“Voor mij is duurzaamheid heel belangrijk. Ik bedoel, ik heb een natuurlijk skincare merk en ik steun veel goede doelen die zich inzetten voor een betere wereld. Het is belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt voor zo ver de draagkracht dat toelaat. Dat modemerken zich ook steeds bewuster worden van de impact én het anders gaan doen, is geweldig en eigenlijk simpelweg een must.

Mijn moeder heeft mij meegegeven dat duurzaamheid een belangrijk thema is. Zo teelde ze haar eigen organische groenten en probeerde ze nooit iets te verspillen. Ik probeer ook geen plastic te gebruiken en loop liever dan dat ik de auto neem. Ook het maken van bewuste kledingkeuzes speelt en het intergreren van vintage in mijn garderobe vind ik belangrijk.”

ARMEDANGEL’S DetoxDenim DNA

Dat Georgia het gezicht is van ARMEDANGELS, is dus niet zo gek. Want jeans, een evergreen in de kast én dan DetoxDenim, waarbij het merk de impact van denim minimaliseert. Dit doet het merk door ervoor zorgen dat jeans op korte of lange termijn niet schadelijk is voor onszelf of de wereld.

Daarom kiezen ze extra bewust wat er in de DetoxDenim gaat. De items zijn gemaakt zonder schadelijke chemicaliën, met biologisch katoen, geteeld zonder synthetische pesticiden en gerecycled katoen. Gevaarlijke chemicaliën zoals kaliumpermanganaat en chloor worden vervangen door innovatieve technieken zoals laser- of ozonbehandelingen.

Naaktfoto’s van je borsten te pas en te onpas moeten mailen naar zorgverzekeraar: “Vernederend en onnodig traumatiserend”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️