Britta van Aggele
Britta van Aggele Welzijn 18 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

TikTok-gebruikers gaan compleet los over vanille-ijs met olijfolie en zout

Op TikTok gaan er geregeld heerlijke recepten compleet viraal. Niet heel vervelend, want zo worden we dagelijks op de hoogte gehouden van lekkere nieuwe maaltijden. Maar nu gaat er wel een hele bijzondere combinatie viraal onder fijnproevers.

TikTok-gebruikers zijn op dit moment namelijk massaal te spreken over vanille-ijs met olijfolie en zout. Ja, dat lees je goed.

Vanille-ijs

Hoewel er dus geregeld lekkere recepten verschijnen op TikTok zit er ook wel eens een vreemde vogel tussen. Die vreemde vogel is deze week vanille-ijs met olijfolie en zout. TikTok-gebruikers gaan momenteel namelijk compleet los over deze, op zijn zachts gezegd, nogal bijzondere combinatie.

De een na de andere gebruiker lijkt de lekkernij te proberen en niet zonder succes. Als wij de fijnproevers op TikTok mogen geloven is dit bijzondere toetje namelijk ontzettend lekker. Hoe maak je het precies? Dat is gelukkig erg simpel. Je doet wat vanille-ijs in een bakje, giet er wat olijfolie overheen en maakt het geheel vervolgens af met zoutvlokjes.

@berylvandrongelen

OMGGGGG nog nooit zo iets lekkers gegeten wat zo simpel is 😍 Dit MOET je proberen. #maldonsalt #vanilleijs #olijfolie #zout #tastetest

♬ original sound – Beryl van Drongelen

Reacties

Hoewel wij dit bijzondere toetje nog niet geprobeerd hebben zijn er steeds meer TikTok-gebruikers die het maken. In video’s die zij online plaatsen laten ze zien hoe je het recept maakt en houden ze vervolgens een taste test. En vooral die taste test verbaasd ons nogal, want veel mensen laten weten absolute fan te zijn van het toetje. Dat hadden wij eerlijk gezegd niet verwacht.

@claudiasulewski

how to elevate your vanilla ice cream 🫒 #oliveoilicecream

♬ original sound – Claudia Sulewski

Zo schrijven TikTok-gebruikers: “OMGGGGG nog nooit zo iets lekkers gegeten wat zo simpel is 😍 Dit MOET je proberen” en “Ik heb het net gemaakt is zooo lekker ik heb gwn met normale zout gedaan en caramel ijs en veel olijfolie.” Andere TikTok-gebruikers lijken wat minder makkelijk over te halen. Een greep uit hun reacties: “Ik kan me zo niet voorstellen hoe dit zou smaken”, “Mijn darmen roepen al stop bij er naar te kijken, pure olie en & das problemen vragen” en “Ik heb het gevoel als ik dat eet dat ik ziek word 😅.”

Durf jij het te proberen?

3x gezonde ijskoffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️