Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Uncategorized 24 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Met deze ‘tien procent regel’ kun je alles krijgen wat je wil

Wat als je alles kunt bereiken wat je maar wil? Dat klinkt bijna too good to be true… of toch niet? Volgens auteur en lifestyle coach Jennifer Cohen is het wel degelijk mogelijk om alles te kunnen krijgen wat je maar wil; en wel met behulp van de ‘tien procent regel’.

Jennifer Cohen is tegenwoordig lifestyle coach en succesvol auteur. Maar haar loopbaan is alles behalve smooth verlopen. Tijdens het opbouwen van haar carrière kwam zij er door vallen en opstaan achter dat het wel degelijk mogelijk is om alles te krijgen wat je maar wil. Ze ontwikkelde een formule die ze de 10 procent rule noemt: een formule die je kan helpen te krijgen wat je maar wil.

De sleutel tot succes

De reden waarom veel mensen geen succesvol leven hebben, is volgens Cohen simpel: we krijgen niet wat we willen omdat we aan onszelf twijfelen. “Gebrek aan zelfvertrouwen is de reden waarom we te lang bij een baan blijven plakken ondanks we eigenlijk niet tevreden zijn met onze werkgever. Het is het gebrek aan zelfvertrouwen dat ons tegenhoudt om te vragen om een salarisverhoging. En het is wederom het gebrek aan zelfvertrouwen waarom we niet afstappen op de persoon waar we een crush op hebben” zegt Cohen in haar Tedtalk.

De sleutel tot succes is volgens haar om moedig te zijn. Wil jij die droombaan? Stuur een mailtje naar HR, ook al staat er geen vacature op Linkedin. Heb jij stiekem een crush op iemand? Trek je stoute schoenen aan en vraag deze persoon mee uit.

Bang voor ‘nee’

Daarbij laat Cohen weten dat er tijdens een onderzoek duizenden mensen zijn geïnterviewd over het vragen naar salarisverhoging. Meer dan 60 procent van de deelnemers heeft niet gevraagd naar een salarisverhoging omdat ze bang waren dat hun baas ‘nee’ zou zeggen. Ongeveer 30 procent gaf aan wél om de salarisverhoging te vragen. Daarvan kreeg 70 procent waar ze om vroegen.

De tien procent regel

Het idee achter de tien procent regel is heel simpel. Maak een lijstje van dingen die je het liefst wil in het leven. Doe vervolgens (per onderwerp op je lijstje) tien serieuze pogingen om het te bereiken. Ben je vrijgezel en op zoek naar de ideale partner? Ga met tien verschillende mensen op date. Wil je een leuke uitdagende baan? Benader tien verschillende bedrijven die jou interessant lijken. Wil jij een centje bijverdienen met een side business? Verzin tien verschillende side jobs waar je geld mee kunt verdienen.

Tijdens haar carrière, kwam Cohen erachter dat van de tien pogingen die jij doet, je tenminste één keer succes hebt. Oftewel: in tien procent van de gevallen, boek je succes en krijg je wat je wil. De ‘tien procent regel’ brengt daarbij een ander voordeel met zich mee.

Je zult namelijk niet alleen jouw doelen bereiken; je zult in 90 procent van de tijd ook leren om te gaan met afwijzing. Of Cohen gelijk heeft, zal moeten blijken als we de ‘tien procent regel’ toepassen. Wij kunnen haar inspirerende woorden in ieder geval waarderen, want zoals Cohen zegt: “Chase after what you want; don’t just settle for what you can get.

Het trucje van Hicks: ‘Leer gemakkelijk controle te hebben over je emoties’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️