Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 2 mei 2017

The Pollinators zorgt voor meer insect-vriendelijke bloemen (en dat is nodig!)

Hoewel ik gek ben op de zomer is er één ding dat ik vreselijk vind: insecten. En dan vooral de soorten die steken natuurlijk. Maar of ik het nou leuk vind of niet, het is een feit dat we niet zonder kunnen. Want zonder bestuivers, geen leven. Zo’n 80 procent van de wilde planten en 75 procent van de gewassen heeft bestuiving nodig door insecten om zich voort te planten. We hebben insecten dus heel hard nodig. Er is alleen een probleem: de populatie van bestuivers neemt (mede dankzij ons) af.

The Pollinators

Een gebrek aan gevarieerde voeding heeft ervoor gezorgd dat er op het platteland steeds meer van dezelfde gewassen verbouwd worden. En dat niet alleen: doordat we steden compleet volbouwen vinden we in de stad steeds minder groen en geschikte bloemen en planten. Samen zorgt dit voor een gebrek aan vers stuifmeel.

Tijd dat er iets aan gedaan wordt dus! Gelukkig is daar The Pollinators: een nieuw platform dat lokale en nationale initiatieven ondersteunt op het gebied van bestuiving en biodiversiteit. Het initiatief is afkomstig van The Tipping Point en Nudge. Samen met een aantal organisaties en personen zorgen ze voor behoud en herstel van ecosystemen.

Dit is wat ze doen

The Pollinators organiseert het hele jaar door verschillende evenementen. Op zaterdag 22 april was het landelijke zaaidag, en dus trokken The Pollinators met een stoet elektrische BMWi3’s langs verschillende locaties om biologische zaden uit te delen en te vieren dat er gezaaid wordt.

Naast het organiseren van verschillende events, wordt in 2017 minstens 60.000 m2 grond voorzien van ‘pollinatorvriendelijke’ planten en bloemen. Door meer insect-vriendelijke bloemen te planten wordt de biodiversiteit verhoogd. Het resultaat? Een levende en productieve natuur.

Houd de Facebook pagina van The Pollinators in de gaten voor aankomende events of meld jouw biodiversiteitsproject aan via de website.

Meer lezen?

Dit is de impact die wij op de natuur hebben (in 10 minuten uitgebeeld).

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
The Pollinators zorgt voor meer insect-vriendelijke bloemen (en dat is nodig!)
Sluiten