Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 29 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

De magie achter telepathie en manieren om het te trainen

Er zijn van die momenten dat je denkt: dit is telepathie! Dan denk je aan iemand en krijg je vervolgens een berichtje van deze persoon dat ze aan je moest denken. Of kom je diegene tegen! Toevalliger kan het niet.

Telepathie is wetenschappelijk niet bewezen, al is het wel vaak geprobeerd. In feite is telepathie het overbrengen van gevoelens en gedachten zonder iets te zeggen. Op deze manier kun je communiceren met mensen, dieren of zelfs overledenen die dichtbij je staan. Dit gebeurt via het zesde zintuig.

De magie van telepathie

Telepathie zorgt ervoor dat je intuïtief kunt communiceren, vanuit je ziel. Dit vindt plaats via energie en deze energie is overal om ons heen. Iedereen wordt geboren met intuïtie en een ‘onderbuikgevoel’. Alleen worden we ons steeds minder bewust van ons zesde, en dus vergeten, zintuig. Dat je de boodschappen niet meer herkent, betekent niet dat ze er niet zijn.

Sterker nog: de hele dag door speelt er in jouw onderbewustzijn van alles. We zien, horen en voelen dingen aan. Dit voelen gebeurt door signalen die niet tastbaar zijn, en toch weet je soms of iets werkt of niet. Of je wel of niet voor een nieuwe baan moet gaan of iemand kunt vertrouwen.

Het ‘vergeten’ zesde zintuig

Je zesde zintuig is eigenlijk niets anders dan je intuïtie. Het is een natuurlijke gave die je vanaf de geboorte hebt. Het is een innerlijke stem die je door het leven kletst, maar waar komt die stem vandaan? En wat heeft die met telepathie te maken?

De Griekse filosoof Aristoteles was de eerste die vijf zintuigen benoemde: reuk, zicht, smaak, tast en gehoor. Deze zintuigen geven signalen af naar de hersenen en brengen zo alles wat er om je heen gebeurt in kaart. Alleen hoe zit het dan met alles wat er van binnen gebeurt? Aha! Dat is dus het zesde zintuig waarmee je dingen voelt die niet door de andere zintuigen worden waargenomen. Je zesde zintuig is puur, omdat het niet gekleurd is door normen of waarden en het is niet verbonden aan je ratio. Daarom is je zesde zintuig ook wel de sleutel naar je hart.

Telepathie is een uitkomst van intuïtie. Het is een ‘zie je wel’-moment, een moment waarop je je realiseert dat er meer is dan dat wat er zichtbaar is. Voor de meeste mensen is dit ‘intuïtief voelen’ geen reden om telepathie toe te passen, maar voor mediums is het dat bijvoorbeeld wel. Ben jij toch benieuwd hoe jij meer telepathie kunt ontwikkelen? BEDROCK deelt tips.

1. Rust in je hoofd

Als iemand aan je vraagt: “hoe gaat het?”, hoor jij jezelf dan antwoorden met “goed, druk!”, dan is er niet echt ruimte voor je zesde zintuig. De eerste vijf zintuigen maken overuren, daardoor krijg je met een sensory overload te maken. Het zesde zintuig, je intuïtie, wordt daardoor ondergesneeuwd. Om te voelen, heb je rust in het hoofd nodig. Daarvoor is het belangrijk om geen overvolle agenda na te streven. Plan vaak genoeg een moment voor jezelf in.

2. Mediteren

Mediteren is onmisbaar om je mind tot rust te brengen en ruimte te creëren voor intuïtie en telepathie. Zoek een rustig plekje op, neem een prettige houding aan en focus op je ademhaling. Eerder schreven wij op BEDROCK hoe je kunt beginnen met mediteren.

3. Omring jezelf met natuur

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je middenin de stad woont. Toch is de natuur heilzaam. Door veel te wandelen (dat kan ook in een park) maak je je hoofd leeg en leer je om beter te aarden. Je zult merken dat je intuïtie sterker wordt, als je meer buiten bent.

4. Creëer een spirituele ruimte

Een spirituele ruimte is een plek om verbondenheid, kalmte en veiligheid te ervaren. Het is een plek waar alle energie kan stromen en waar je jezelf open kunt stellen om boodschappen vanuit de spirituele wereld te ontvangen.

5. Sta stil bij ‘toevaligheden’

In alle haast van de dag, staan we bijna niet meer stil bij onverwachtse en bijzondere momenten. Als je je meer focust op deze kleine momentjes, merk je dat ze vaker voorkomen dan je denkt. Het is nog beter om ze op te schrijven in een journal.

Telepathische ervaringen komen ook vaak in dromen tot uiting als je gidsen of overleden dierbaren ontmoet. Ze maken zich nooit ongevraagd kenbaar, dus een briefje onder je kussen waarop je vraagt om een ontmoeting of een visualisatie voor het slapen gaan, kan helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️