Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Psyche 4 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

7x subtiele tekenen dat je relatie slechter wordt

Dat liefde blind maakt, weten we allemaal. Toch zijn er dingen waar je op kan letten wanneer je in een relatie zit. Subtiele tekenen die kunnen leiden tot grotere relatieproblemen. Leer ze op tijd te herkennen zodat je er iets aan kan doen, voordat je in een relatie zit die de verkeerde kant op gaat of misschien wel in een toxische relatie belandt. Bekijk alle tekenen dat je relatie slechter wordt hieronder.

Wanneer je de rode vlaggen niet kent of herkent, omdat je niet wist waar je op moest letten, dan kan je zomaar voor verrassingen komen te staan in je relatie. Om dat te voorkomen zetten we 7x subtiele tekenen dat je relatie aan het verslechteren is voor je op een rij.

7x subtiele tekenen dat je relatie slechter wordt

Hoe klein ook: vele subtiele dingen die zich opstapelen worden uiteindelijk groot. Relatieproblemen komen dan ook niet zomaar aanwaaien. Vaak zijn het opeenstapelingen van vele kleinere problemen die er dan in een keer uitkomen. Behalve als je ze leert herkennen en er iets aan doet.

Jullie voeren andere gesprekken dan voorheen

De diepgaande gesprekken die jullie altijd hadden worden steeds minder. Als jullie überhaupt nog gesprekken met elkaar voeren behalve die over het avondeten of de kinderen. Natuurlijk is het niet nodig om elke avond een intens gesprek met elkaar te hebben, maar als je merkt dat een van de twee zich terugtrekt en niets meer deelt, dan kan dit een teken zijn van verslechtering van je relatie.

Communicatie moet een van de belangrijkste dingen zijn in jullie relatie en lange, oprechte gesprekken maken een relatie hechter. Dat komt omdat je je kwetsbaar opstelt en je alles graag deelt met je partner. Doe je dit niet meer, bewust of onbewust, dan is dat iets om over na te denken.

Wij wordt opeens ik

Merk je dat een van jullie vooral in de ik-vorm gaat praten terwijl dat voorheen altijd ‘wij’ was? Dat kan een teken zijn dat jullie uit elkaar groeien. Of dat een van de twee zich aan het loskoppelen is. Denken in de ik-vorm in plaats van de wij-vorm is ook een teken dat de relatie tussen jullie minder sterk wordt.

Niemand doet meer moeite

Wanneer jullie beide, of een van beide, totaal geen moeite meer doet om jullie relatie leuk te houden, is het slim om het hier eens over te hebben. De sleur kan er af en toe best in komen, dat is ook helemaal niet erg, maar om de relatie goed te houden moet je er wel tijd en moeite in elkaar  blijven steken.

Blijf elkaar af en toe verrassen met een etentje of iets anders, want anders bloed de relatie op een gegeven moment dood.

Wat vinden jullie van elkaars vrienden?

Je relatie kan flink op de proef worden gesteld als jullie elkaars vrienden niet mogen, zo blijkt uit onderzoek. Er komt bijvoorbeeld jaloezie bij kijken: je partner kan jaloers worden als je met vrienden weg bent.

Ook voelt de ander zich niet prettig omdat diegene het gevoel heeft zijn of haar vrienden te moeten verdedigen, of zelfs te moeten kiezen tussen de relatie of vriendschap. Uiteindelijk kan dit voor je relatie verkeerd aflopen.

Check je de telefoon van je partner wel eens?

Wist je dat 60 procent van de mensen de telefoon van de partner wel eens checkt? Dat maakt het alleen niet minder slecht… Eigenlijk zeg je daarmee dat je je partner niet vertrouwd, want waarom zou je anders zijn of haar telefoon willen checken?

Ook is het zo dat mensen die stiekem op de telefoon van hun partner kijken emotioneel minder stabiel zijn, meer ruzies hebben in de relatie en uiteindelijk meer kans hebben om uit elkaar te gaan.

Jullie maken ruzie om de kleinste dingen

Ruzie over het huishouden komt in elke relatie voor, maar wanneer jullie er een flinke ruzie over krijgen en dit ook niet meer uitpraten of elkaar zelfs compleet negeren, dan is het slim om jezelf eens af te vragen hoe jullie relatie ervoor staat.

Geen interesse meer in elkaars leven

Jullie leven langs elkaar heen en hebben zo langzamerhand totaal geen interesse meer in elkaars leven. Dit kan natuurlijk ook zo zijn bij een van de twee uit de relatie. Merk je dit, dan is het handig om eens met elkaar om tafel te gaan. Waar komt het vandaan en heeft jullie relatie nog wel zin?

Dit zijn allemaal subtiele tekenen dat je relatie slechter wordt, misschien wel zonder dat je het in eerste instantie doorhad. Omdat je ze nu kan herkennen, ben je er op tijd bij en kan je nog iets aan je relatie doen.

Numerologie in je relatie: dit zeggen de cijfers over jouw liefdesleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️