Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 27 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Synchroniciteit in de liefde: het is geen toeval

Altijd op de klok kijken als het 11.11 uur is, steeds weer jullie love song op de radio horen en overal hartjes zien. Voor een ander betekent het niets, maar voor jou voelt het als een teken. Deze tekenen vanuit het universum worden ook wel onder de noemer synchroniciteit gebundeld en zijn alles behalve toevallig. Wij vragen ons af, hoe zit het met synchroniciteit in de liefde?

Iedereen maakt wel eens iets toevalligs mee, gebeurtenissen lijken voorbestemd, maar is het wel toeval? Of ben je verbonden met iets groters dan jijzelf.

Synchroniciteit

Het leven is een magisch mysterie vol synchroniciteit waarbij het universum je signalen geeft om je in de juiste richting te sturen. Deze synchroniciteit kan de vorm aannemen van willekeurige ontmoetingen, getallen, liedjes of andere tekenen die je laten zien dat er een plan is waar je je alleen nog niet van bewust bent. Het zijn verbazingwekkende dingen die met jouw lot te maken hebben. Synchroniciteit kun je daarom ook wel beschouwen als een aanmoediging om het juiste pad te bewandelen. Je zou het ook wel toeval met betekenis kunnen noemen.

De grondlegger van synchroniciteit

De term ‘synchroniciteit’ werd voor het eerst genoemd door de bekende psycholoog Carl Jung die het beschreef als ’betekenisvolle toevalligheden’, wanneer ze zich voordoen zonder causaal verband, maar toch een betekenis lijken te hebben. Synchroniciteit laat zien dat onze psyche en de materie om ons heen niet los van elkaar staan, maar dat ze samen in de binnen en de buitenwereld verbonden zijn.

Ontmoetingen op zielsniveau

Als we van synchroniciteit uitgaan, bestaan toevallige ontmoetingen niet. Vaak komen personen op het juiste moment op je pad, en gaan ze ook weer weg. Niks is voor altijd. Soms vindt een ontmoeting enkel voor een klein moment in het leven plaats. Misschien vond zo’n ontmoeting plaats om je tegen te houden, om een misstap te voorkomen of om juist de liefde van jouw leven te vinden. Het universum stuurt mensen op je af om je te helpen met je reis, ook als zij geen blijvend onderdeel ervan zijn.

Betekenis vinden in de liefde

Betekenis vinden in de liefde, uit welke bron dan ook, is essentieel voor levensgeluk. En synchroniciteit is precies datgene waarmee je liefde betekenis kunt geven als je je ogen ervoor openhoudt. Want synchroniciteit verbindt je binnenwereld met de wereld buiten je. In de liefde geven tekenen van synchroniciteit je aanwijzingen over de verbondenheid van twee zielen. Onbewuste verlangens, gevoelens en gedachten worden samengesmolten.

Wanneer je de hele dag aan iemand denkt, en je komt diegene opeens tegen, dan is dat geen toeval. Of je droomt vaak over iemand, ook dat heeft een diepere betekenis. Deze betekenisvolle gebeurtenissen zeggen iets over relaties. Toch kan ook synchroniciteit niks zeggen over de duur van een relatie. Je hoopt dat je intuïtie het bij het juiste eind heeft, en dat deze persoon ‘de ware’ is, maar je kunt het leven niet sturen.

Het overkomt je

Soms ben je zó verliefd op iemand, dat je op zoek gaat naar tekenen dat jullie bij elkaar horen. Zo werkt synchroniciteit helaas niet. Je kunt het niet voorspellen of uitlokken, het kan je alleen maar overkomen. Het is bijna iets magisch en wetenschappelijk gezien is het ook niet te verklaren. Daarom is het belangrijk om geen hoge verwachtingen te hebben.

Drie tekenen die liefde aanduiden

Toch zijn er drie bekende signalen die op liefde wijzen.

1. Iemand stelt je op je gemak

Het eerste teken is dat je je enorm op je gemak voelt bij een persoon, de energie voelt goed aan. Je kunt jezelf zijn en voelt geen weerstand of ongemakkelijkheid. 

2. Steeds tegen dezelfde persoon aanlopen

Je komt iemand steeds weer toevallig tegen zonder dat je daar zelf enige moeite voor doet. Dit wil zeggen dat je niet expres bij zijn of haar werk rondhangt, of dezelfde sportschool op zoekt. Juist op plekken waar je het niet verwacht, de supermarkt of een restaurant, kom je de persoon in kwestie steeds weer tegen. Als dit een teken is, moet je er zelf een actie aanhangen. Het universum creëert geen afspraakjes, dat moet je zelf doen.

3. Je gunt de ander de wereld 

Wanneer een relatie meant to be is, wil je alles doen voor een ander. Je hart wordt geopend en gevoelens van jaloezie of afgunst, verdwijnen naar de achtergrond. Je wordt er oprecht blij van als iemand succesvol is. Als je écht om iemand geeft, wil je dat het goed gaat met deze persoon. Dit geldt voor alle relaties die je opbouwt, of het nu om de liefde draait of in een vriendschap. Je steunt elkaar door dik en dun.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️