Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 26 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

De spooky volle maan op 28 oktober die je tijdens halloween zeker zal voelen!

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 28 oktober ons inzichten geeft over hoe we een stabieler en relaxter leven voor onszelf creëren.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van deze volle maan kunnen verwachten.

Volle maan(eclips) van 28 oktober

Elke maand staat ze weer op ons te wachten. De volle maan, beter bekend als de climax van de maan waarbij ze haar hoogtepunt stralend aan de hemel bereikt. Tijdens deze maanfase wordt de maan volledig door de zon verlicht.

In de astrologie staat de zon voor ons ego en de maan voor onze emoties. Nu ze beiden aan een kant van de aarde staan, worden we dus heen en weer geslingerd tussen deze grote planeten en de sterrenbeelden waarin ze staan.

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen want ook de dagen voor en na haar verschijning voelen we de energie nog sterk. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht.

Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ deze energie ons om tot nieuwe inzichten te komen. Een volle maan om niet alleen van te leren, maar ook om je bagage met oude shit achter je te laten.

Enkele keren per jaar valt de volle maan samen met een maaneclips die op dit moment niet zichtbaar is op aarde, maar zeker wel voelbaar. De volle maan wordt nog heftiger en sterker aanwezig. Niet om ons te pesten, maar om ons te helpen naar het volgende level. Tijd dus om jezelf open te stellen voor de lessen!

De volle maan in Stier

Elke volle maan heeft een eigen thema welke afhankelijk is van het sterrenbeeld waar ze in zal staan. Voor dit hoogtepunt staat de volle maan in de stoere, individualistische Stier en de zon in Schorpioen.

Stier is een echt aards sterrenbeeld, lekker nuchter en blijft het liefst in zijn eigen comfortabele bubbel. Uit het vliegtuig springen? Nope. Op de bank een wijntje drinken. Yep. Veilig, comfortabel en niet teveel druk maken zijn de keywoorden van dit sterrenbeeld.

Schorpioen daarentegen is een rouwdouwer die juist de ongemakkelijkheid opzoekt en ons helpt graven naar de waarheid. Waarom doen we bepaalde dingen wel of niet? Welke keuzes zijn er en waarom kiezen voor de makkelijke weg? Een echte interne psycholoog die ons helpt om met kleine stapjes de waarheid onder ogen te komen.

Twee sterrenbeelden met elk een eigen agenda die ons in gedachten laat zweven tussen hart en hoofd, onze acties en onze emoties. Hoe je het leven ook kleurt, er is geen goed of fout. Het is een groot grijs gebied waarbij we van alle kanten wat kunnen leren als je maar luistert naar de lessen die jouw kant op komen.

Stabiliteit is ver te zoeken

De volle maan in Stier herinnert ons eraan dat een stabiele basis ontzettend belangrijk is voor zowel lichamelijk als mentaal welzijn. Jezelf veilig, gewaardeerd en geliefd voelen met zo min mogelijk onzekerheden is een ontzettende luxe positie die we allen diep van binnen nastreven. Zeker als je nadenkt over de onzekere en heftige tijden waarin de wereld nu verkeerd, weten we dat stabiliteit ver te zoeken is.

Nu de wereld zo ongelofelijk in brand staat, beseffen we ook dat de veiligheid schijn is en een kwestie is van geluk waar je geboren bent. Dat wekt niet alleen angst op, maar ook een tegenstrijdig gevoel dat we tijdens de volle maan dieper zullen gaan uitpluizen.

Waar we dankzij de maan in Stier graag in onze eigen comfortabele bubbel blijven en zo min mogelijk geconfronteerd willen worden met de wereldproblematiek, is het juist de zon in Schorpioen die ons eraan herinnert dat we hier nog veel in kunnen groeien als we juist onze angsten omarmen. Juist dat ongemakkelijke gevoel dat we graag willen vermijden zal tijdens de volle maan het onderwerp van de dag zijn.

Tijd dus om juist in de ongemakkelijkheid in te duiken en te voelen waarom we zo dankbaar mogen zijn. Om te voelen waar we op dit moment stabiliteit missen en welke zaken onzeker zijn. Niet alleen omdat we het niet langer onder het tapijt kunnen vegan, maar ook omdat de volle maan ons leert dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Tijd dus om meer te voelen en je minder klein te houden door het stemmetje in je hoofd. Tijd voor actie dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️