Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 20 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zie je een libelle voorbij vliegen? Dit is de spirituele betekenis van de libelle

Behalve dat dieren prachtige en bijzondere wezens zijn en ze ons ecosysteem perfect in stand houden (als wij het niet te veel verknoeien door het klimaat véél te snel laten opwarmen), zijn er ook dieren met een heuse spirituele betekenis. Zo schreven we al eerder over de spirituele betekenis van het lieveheersbeestje en een vlinder. Dit keer ontdekken we de spirituele betekenis van de libelle.

Het is niet voor niets dat sommige dieren een spirituele betekenis hebben. Met name vogels en bepaalde insecten kunnen kracht, schoonheid en wijsheid uitstralen met hun felle kleuren, de mogelijkheid tot vliegen en de soms sprookjesachtige verschijning.

De betekenis van de libelle

Heb jij onlangs een libelle voorbij zien vliegen of fladdert er regelmatig een libelle bij je in de buurt, misschien naast je in het park of door je woonkamer? Dan zou de verschijning van dit mooie beestje zomaar eens een diepere betekenis kunnen hebben.

Een libelle is namelijk meer dan alleen een sierlijk insect. De libelle staat in de spirituele wereld voor transformatie en aanpassingsvermogen. De vleugels van een libelle doen dan ook een beetje denken aan het voorkomen van een elfje dat sierlijk rondfladdert.

Wist je dat libelle vaak voorkomt in felle kleuren en daar bovenop altijd een soort parelmoer-achtige laagje heeft? Door haar mooie en vrolijke uitstraling ziet men de libelle dan ook wel voor vrolijkheid en licht.

In Japan wordt de libelle zelfs gelinkt aan geluk. Zie je er daar eentje voorbij vliegen, dan is dat dus extra bijzonder. In China wordt de libelle gezien als een teken voor succes, voorspoed en harmonie. Bijzonder, toch?

De spirituele betekenis van de libelle

Hebben we het echter over de spirituele betekenis van de libelle, dan gaat het vooral om transformatie en wijsheid. Zie jij een libelle voorbij vliegen of misschien wel vaker dan één keer, dan kun je dat zien als een mooie uitnodiging voor transformatie.

Het helpt je bij de wijsheid die je nodig hebt om te kunnen transformeren en bij het vermogen om je aan te kunnen passen aan de (nieuwe) omstandigheden.

De libelle als verbinder

De libelle wordt gezien als de verbinder tussen het verleden, het heden en de toekomst. Dat klinkt misschien een beetje zwaar, maar toch staat de libelle ook altijd voor het luchtige, waardoor er altijd luchtigheid en positiviteit aan de situatie kleeft.

Met andere woorden: ondanks de grote veranderingen die eraan zitten te komen, blijf je vrolijk, luchtig en heb je het in je om flexibel met de transformatie en veranderingen om te kunnen gaan.

Zie jij een libelle voorbij komen? Dan weet je dat je klaar bent voor transformatie en verandering en je daarvoor alle wijsheid en flexibiliteit in pacht hebt!

Welke spirit animal past er bij jouw sterrenbeeld?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️