Vega Vrijdag: pittige spinaziesoep met gember en garam masala kruiden

Spinazie, daar word je sterk van. En daarom is er deze soep. En natuurlijk omdat ‘ie super lekker is en hartstikke gezond. En daar wordt ons lichaam weer heel vrolijk van. Perfect voor als je een griepje voelt aankomen (gember!) of tijdens je menstruatie (spinazie!).

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote aardappel, in blokjes gesneden (250 gram)
  • 2 sjalotten, in vieren gesneden
  • 800 ml koude groentebouillon
  • 250 gram kleine spinazieblaadjes, zonder harde steeltjes
  • 8 gram verse gember, fijn geraspt
  • 1 theelepel garam masala
  • 50 ml vloeibare of dikke room
  • zout en peper

Sidenote: wil je de soep veganistisch maken? Gebruik dan plantaardige room.

Het recept voor pittige spinaziesoep

  1. Snijd de aardappel in blokjes en de sjalotten in vieren.
  2. Maak de groentebouillon klaar.
  3. Zet een pan op het vuur met olie en laat dit warm worden. Voeg de sjalotten en aardappels toe en laat even bakken.
  4. Voeg vervolgens de bouillon, spinazie, gember en garam masala toe en laat zo’n 15 tot 20 minuten rustig koken.
  5. Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer erin totdat de soep één geheel is. Schep vervolgens de room erbij en zet de staafmixer er nog even in.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: bestrooi de spinaziesoep tijdens het opdienen met krokant gebakken kikkererwten voor wat meer pit. Je kunt de soep trouwens ook koud serveren!

Het recept voor deze spinaziesoep komt uit Het Soepboek van Magimix. Het kookboek is speciaal voor de Magimix Cook Expert (maar stiekem kun je de recepten ook met een staafmixer maken).

Lekker vegetarisch eten doe je zo

Meer verhalen zoals deze? Let's keep in touch!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: pittige spinaziesoep met gember en garam masala kruiden
Sluiten