Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 14 jul 2016

Snel, sneller, snelst! Ons hele leven is ingericht op snelheid (en dat is niet goed)

Iedereen kent iemand die iemand kent, die een burn-out of last van vermoeidheidsverschijnselen heeft gehad. Twintigers en dertigers zijn de grootste groep die hier het meeste last van hebben. Hierbij hebben we het altijd druk, drukker, drukst. Wat doet deze groep dan toch zo fout?

Onze grote broer Manners.nl dook in de materie en vroeg zich af: zijn millennials zelf schuldig?

Een leven ingericht op snelheid

Wij zijn de generatie waarin alles snel moet gebeuren. Één klik op de muis en je hebt een exotische vakantie naar Zuid Afrika geboekt. Één mailtje verstuurd en je verwacht binnen een paar minuten antwoord van je collega. Één berichtje getikt en je reageert gepikeerd als je vriend(in) niet meteen reageert terwijl er duidelijk een blauw vinkje op je scherm verschijnt. Observeer en concludeer dat deze grotendeels generatiegebonden problematiek deel uit maakt van ons leven. Voor velen van ons is het er overal en altijd, vaak zonder dat wij dit überhaupt doorhebben.

Het feit dat wij onze levens op snelheid inrichten – mede mogelijk gemaakt door de rap voortschrijdende technologie en maatschappij – is zo erg nog niet; het is wat het met ons doet wat bij zovelen voor problemen zorgt. We klagen, we raken gefrustreerd en gestresst. En waarom? Veel lezers die dit artikel lezen zullen op dit punt afhaken of wellicht al afgehaakt zijn. Het wordt nu namelijk wel erg lang en gaat meer dan twee minuten van je tijd kosten. Dus stop je. Is dat mijn probleem? Misschien, maar los van mijn eigen sentiment zie ik dit als probleem van onze maatschappij.

Waarom het een probleem is van onze maatschappij? Lees op Manners.nl het vervolg van Hoe millennials zichzelf stukmaken.

Meer lezen?

Dit is een burn-out.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Snel, sneller, snelst! Ons hele leven is ingericht op snelheid (en dat is niet goed)
Sluiten