Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 29 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

4 fijne BEDROCK slaapmeditaties voor een betere nachtrust

Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders kampt met slaapproblemen? Waar sommigen echt last hebben van een slaapstoornis, zijn andere slaapproblemen echter vaak op te lossen op een simpele manier, vertelde slaapexpert Hans Hamburger eerder in de BEDROCK Talks podcast. Zoals met speciale slaapmeditaties.

Volgens Hamburger zouden veel slaapproblemen al verholpen zijn als we écht onze telefoon twee uur voor het slapengaan zouden wegleggen. Door het blauwe licht maakt je lichaam namelijk later dan normaal gesproken het slaaphormoon melatonine aan. Dat zorgt ervoor dat het langer duurt voordat je in slaap kan vallen.

Toch kan je telefoon ook helpen met in slaap vallen, maar dan zónder beeld. En bestaan namelijk tal van rustgevende slaapmeditaties die het makkelijker maken om in slaap te vallen.

Meditaties voor het slapen

Omdat we bij BEDROCK gek zijn op mediteren en alle gezondheidsvoordelen van dien, hebben we zelf een hele reeks fijne meditaties gemaakt. Onder andere met Tijn Touber. Bij dezen een paar speciale BEDROCK slaapmeditaties die speciaal zijn opgenomen om jouw nachtrust te bevorderen.

We delen vandaag een aantal slaapmeditaties waarbij je (hopelijk) zó in slaap kan vallen.

1. Probeer deze ontspanningsmeditatie zodat je hele lichaam ontspant

Na een dag vol nieuwe indrukken, hard werken en veel geluid om je heen voel je vaak de spanning in je lichaam. Met deze korte slaapmeditatie van Tijn Touber ga je heel bewust elk deel van je lichaam ontspannen. Na een kwartier voel je weer nieuwe energie en is jouw lichaam van hoofd tot teen ontspannen.

Probeer deze ontspanningsmeditatie zodat je hele lichaam ontspant

2. Bedrock’s basis-meditatie: beter slapen deel 1 (5 minuten)

In deze Bedrock-slaapmeditatie van 5 minuten focussen we op een betere nachtrust. Als je ‘s nachts niet kunt slapen of niet meer in slaap kunt vallen als je je bed uit bent geweest, is deze meditatie ideaal.

Bedrock’s basis-meditatie: beter slapen deel 1 (5 minuten)

 

3. Bedrock’s basis-meditatie: beter slapen deel 2 (10 minuten)

In deze meditatie-oefening van 10 minuten focussen we op een betere nachtrust. Als je ‘s nachts niet kunt slapen of niet meer in slaap kunt vallen als je je bed uit bent geweest, is deze geleide slaapmeditatie ideaal.

Bedrock’s basis-meditatie: beter slapen deel 2 (10 minuten)

 

4. Bedrock’s basis-meditatie: beter slapen deel 3 (15 minuten)

In deze geleide (slaap)meditatie van 15 minuten focussen we op een betere nachtrust. Als je ‘s nachts niet kunt slapen of niet meer in slaap kunt vallen als je je bed uit bent geweest, is deze meditatie ideaal.

Bedrock’s basis-meditatie: beter slapen deel 3 (15 minuten)

Slaap lekker!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️