Bedrock's expert
Bedrock's expert Psyche 4 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Single en een hond: het kan op één van deze manieren

Ben jij een mega hondenliefhebber en zou je niets liever willen dan een hond in je leven? Maar voel je je al schuldig bij de gedachte dat je veel naar je werk moet of in het weekend ook sociale bezigheden hebt? Heb je daarom je droom op een leven met een hond on hold gezet? Dan is dit artikel voor jou. Because we got news for you! Je kan single zijn en toch een hond in je leven hebben. Hoe?

Dat legt holistisch hondengedragstherapeut, Nadieh Cuijten, vandaag uit op BEDROCK.

Kantoorhond

Je kan in goed overleg met je werkgever, collega’s en met behulp van een professional een hond mee naar je werk nemen. Sommige honden vinden het heerlijk om mee naar kantoor te gaan. Dit vraagt wel oefening en begeleiding als je het goed aan wil pakken. Maar het is heel zeker mogelijk.

https://www.bedrock.nl/dogs-netflix/

Oppas aan huis

Stel je wil een hond, maar je hebt bijvoorbeeld twee dagen die je moet overbruggen. Dan is het heel fijn om een oppas aan huis te laten komen. Bijvoorbeeld een student die op zijn gemak huiswerk thuis kan doen terwijl hij op je hond past. Of misschien heb je iemand in de buurt die het prima vindt om op te letten voor een aantal uurtjes om de middag te overbruggen.

https://www.bedrock.nl/zweden-honden-paradijs/

Individuele uitlaatservice

Deze komen aan huis wat heel fijn is voor de meeste honden. In de middag kan er iemand langskomen om lekker te wandelen en een spelletje te doen met je hond. Zo blijft hij in zijn eigen vertrouwde omgeving en dat geeft veel rust. Honden slapen een groot gedeelte van de dag. Als de uitlaat geweest is en je hond is helemaal voldaan, kan hij lekker slapen tot jij er weer bent.

Ook lezen: Voor iedereen die van honden houdt: waarom ‘ie de perfecte guru is

Oppasadres

Misschien heb je familie of vrienden die best wel eens een ochtend of middag op willen passen. Honden hebben structuur en regelmaat nodig. Het is met het vinden van een oppas belangrijk dat het niet een op en neer gesjouw wordt. Maar als het om één of twee vaste dagen gaat en het is dezelfde vertrouwde persoon waar de hond zich goed bij voelt, dan is dat vaak geen probleem.

Stichting opoe

Dit is een geweldige stichting waar oudere mensen zich aan kunnen melden als ze een oppasadres kunnen zijn voor je hond. Voor sommige mensen is het niet haalbaar om fulltime een hond te hebben en op deze manier kunnen ze genieten van de lusten en niet de lasten.

Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier

 

Vrijwilliger in een asiel worden

Als je echt fulltime werkt op locatie en lange dagen maakt, dan is het niet realistisch om een hond in huis te hebben. Maar zeker niet onmogelijk om honden in je leven te hebben. Je kan vaste vrijwilliger worden bij een dierenasiel en helpen met het uitlaten van honden.

Je kan zo honden helpen hun vaak zware periode in een asiel te overbruggen tot ze geadopteerd worden. Je kan lekker wandelen en spelletjes doen tijdens het wandelen. Je doet ze er echt een groot plezier mee.

Jij kan aanbieden om oppas te zijn

Als je weet welke dagen je vrij hebt, kun je op die dagen aanbieden om regelmatig voor iemand op zijn of haar hond te passen. Je kunt op die manier ook echt een mooie band met een hond opbouwen én je helpt er ook nog mensen mee. Je kan een oproep plaatsen op Facebook of een berichtje achterlaten in bijvoorbeeld de buurtWhatsApp. Op deze manier kun je toch genieten van een hond.

burn-out-hond

Honden hebben stabiliteit nodig, structuur en regelmaat. Als je dat kunt bieden met één van de bovengenoemde opties dan kun jij hartstikke single zijn én voor een hond zorgen. Een beetje creativiteit brengt je een heel eind.

Dit artikel werd geschreven door gastredacteur holistisch hondengedragstherapeut, Nadieh Cuijten, Van hakjes tot poepzakjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️