Rosa Bertram
Rosa Bertram Werk 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Een simpele truc waarmee je ongemerkt jaarlijks 1500 euro spaart

Ben je geen ster in sparen en wordt het nu toch echt langzaam tijd om je zaakjes op orde te krijgen en tenminste een béétje een buffer op te bouwen? Je bent zeker niet de enige. Niet iedereen is nu eenmaal even goed in sparen *ahum*. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes die het makkelijker maken om toch maandelijks wat geld opzij te zetten zonder dat je het door hebt. Score!

Er is namelijk een eenvoudige manier waarmee je ongemerkt door het jaar heen kleine beetjes geld opzij zet, waardoor je aan het einde van het jaar €1500 gespaard hebt.

Geen gekscherend bedrag, maar alle beetjes helpen, zo heb je aan het einde van het jaar toch ineens een mooi bedrag gespaard en dat haast zonder moeite. Daarnaast kun je dit doen naast je gewone spaarmethode.

De kleine uitgaven

Je kent het vast: voor je gevoel heb je deze maand helemaal geen gekke uitgaven gedaan, maar tóch blijft er aan het einde van de maand verdomd weinig over. En heb je wéér niet kunnen sparen, zoals je jezelf wel had voorgenomen.

Ook zo slecht in geld sparen? Op deze manier spaar je twee keer zo snel

Grote kans dat dat ligt aan de kleine uitgaven die je maakt tussen door. Al die koffietjes, ijsjes en drankjes op het terras lijken los van elkaar niet zoveel, maar als je die bij elkaar optelt is de kans groot dat je op een veel groter bedrag uitkomt dat je denkt.
Onbewust geef je aan al die kleine uitgaven per maand dus veel meer dan je denkt.

Een simpele truc om tóch te sparen

Als je die kleine uitgaven nu niet allemaal spendeert aan koffietjes tijdens je wandeling of snacks op het station, maar opzij zet, dan wordt het sparen een appeltje eitje.

Deze manier van sparen is simpel, maar effectief. Elke dag zet je een klein bedrag opzij (dit kan je automatisch laten overmaken in je bankapp naar je spaarrekening) en gaat zo:

  • Maandag: €1
  • Dinsdag: €2
  • Woensdag: €3
  • Donderdag: €4
  • Vrijdag: €5
  • Zaterdag: €6
  • Zondag: €7

Op deze manier spaar je zonder dat je het in de gaten hebt €28 per week. Dat lijkt misschien weinig maar als je dat keer 12 doet, ben je aan het einde van het jaar dus wel mooi €1465 rijker.

Maakt geld eigenlijk gelukkig? Een gelukspsycholoog vertelt

Nu staat geld natuurlijk niet gelijk aan geluk, maar tot op een bepaalde hoogte heeft financiële zekerheid wel degelijk invloed op je gemoedstoestand. Wie zich instelt om maandelijks geld opzij te zetten, zodat je aan een spaarpotje kan werken, zal dan ook bewezen meer sparen.

En zeg nou zelf, 1.500 is tóch lekker meegenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️