Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 10 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Zo zorgt de seksuele energie van het taoïsme voor een intenser orgasme

Taoïsme heeft alles te maken met seksuele energie. In het taoïsme worden seks het het orgasme als iets heel gezonds gezien. Seksuele energie wordt gezien als levenskracht die zelfs bijdraagt aan een gelukkiger leven. Vrij jezelf oud en gelukkig, klinkt mooi toch?

Daarom doken wij van BEDROCK in de wereld van taoïsme, seksuele energie en orgasmes. Want seks drijft de mens, het is een van de eerste levensbehoeften en volgens het taoïsme kun je seksuele energie omzetten in spirituele energie. Hierdoor wordt seks een middel om verlichting te ervaren op meerdere vlakken in het leven.

Wat is het taoïsme?

Het Taoïsme of de Tao is een eeuwenoude Chinese levensfilosofie. Het doel van Taoïsme is het bereiken van de Tao. Dit wil zeggen dat je in harmonie leeft met het universum om op die manier vrede te kunnen hebben met alles wat is en jouw energie te laten stromen. Het is het pad dat je bewandelt in het leven.

Taoïsme en seksuele energie

In eerste instantie gaat seks in het taoïsme niet om het krijgen van een orgasme. Toch wordt het vaak in een adem genoemd met een multi-orgastische vrouw. Hoe dit komt? Door seks op een taoïstische manier te benaderen, ervaar je meer seksuele energie. Deze energie zorgt ervoor dat je vaker zin hebt in seks, masturbeert en dus ook vaker een orgasme ervaart.

Seksuele energie wordt in het taoïsme gezien als de bron van verlangen, creativiteit en levenslust. Masturberen is een manier op deze energie op te wekken en wordt in deze leer dan ook aangemoedigd.

Meer dan neuken

Als iemand moeite heeft met seksualiteit, dan kan dat komen omdat ze niet in contact staan met hun eigen seksuele energie. Een vrijpartij kan in dit gevoel aanvoelen als verplicht nummertje omdat je niet in contact staat met je gevoel. Veel vrijen of verschillende bedpartners hebben, betekent dan ook niet per se dat jouw seksuele energie stroomt.

Yin en Yang seks

Deze energie stroomt pas als de Yin en Yang energie in balans zijn. Stel je hebt alleen mannelijke Yang energie, dan ben je heel erg gefocust op het orgasme. De seks is dan intens, kort en egoïstisch. Bij vrouwelijke Yin energie draait het om verbinding, voelen en contact. Bij Taostische seks probeer je een balans te vinden tussen het vurige Yan seksen en het liefdevol en langzaam Yin vrijen. De passie en chemie mogen voelbaar zijn, maar ook de emotionele verbinding en het in contact staan met je eigen lichaam. Jezelf over durven geven waardoor je vanzelf in de orgastische staat belandt.

Energie-uitwisseling

Bij een Taoïstische vrijpartij, die lang mag duren, focus je je meer op diepere verbinding en energie-uitwisseling dan op het hebben van een orgasme. Alles draait om het aanwakkeren en gebruiken van de seksuele energie.

Zo wakker je volgens het taoïsme seksuele energie aan:

  • Bemin jezelf en de ander tijdens de Yin fase
  • Masseer en streel elkaars erogene zones
  • Neem ruim de tijd voor zoenen, strelen en elkaars intieme plekken te ontdekken
  • Begin pas met penetratie (het Yang deel) als je daar helemaal klaar voor bent
  • Zie de daad als een middel om nog dichter tot elkaar te komen en elkaars energie te voelen

Leer te ontvangen en laat seksuele frustraties los

Veel vrouwen komen pas in aanraking met taoïstische seks als vrijen niet goed voelt. Dit gebeurt na negatieve seksuele ervaringen of bij een laag zelfbeeld. Stress hoopt zich op rondom de vagina, baarmoeder en bekkenbodem waardoor je niet meer kunt ontspannen en de seksuele energie niet meer stroomt. Door deze seksuele stress is het moeilijk om te ontspannen, te voelen en om seksuele energie te laten stromen. Het gevolg is dat het lastig is om opgewonden te raken. Sterker nog: sommige vrouwen kunnen helemaal niet opgewonden raken en dat is voor vrouwen een van de belangrijkste dingen om van seks te kunnen genieten.

Leren door te doen

Als jouw seksuele energie niet stroomt kan het een uitdaging zijn om te genieten van seks. Toch is het belangrijk om juist dan jouw eigen seksualiteit te ontdekken en aan te wakkeren door het te doen. Dit hoeft niet met een andere persoon, ook seks met jezelf helpt je om lichamelijk en emotioneel te openen. Masturbatie wordt in het taoïsme dan ook als een belangrijke tool gezien om seksuele energie te laten stromen. Het kan diepgewortelde blokkades opheffen. Leer je zelf beminnen, trek mooie lingerie aan, raak jezelf aan en ontdek wat je fijn vindt. Wie weet leidt dat zelfs tot een valei orgasme!

Wat is een vallei-orgasme en hoe kun je het bereiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️