Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Liefde & Seks 21 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Seksen in je agenda zetten? Oh yes, dat wil je om deze 3 sexy redenen

Een seksdate met je eigen partner plannen, dat klinkt misschien een beetje gek? Toch is het niet zo vreemd, als je erover nadenkt dat je veel belangrijke dingen in je agenda zet, om ze maar niet te vergeten. Seks met je partner kan er nogal eens bij inschieten door een druk gezinsleven, een drukke baan, slaapgebrek enzovoorts. Dat kan ervoor zorgen dat je partner en jij weinig tijd en aandacht aan elkaar schenken, terwijl dat juist zo belangrijk is in je relatie. Seksen in je agenda zetten is daarom juist een goed idee. We geven je drie redenen om het gewoon eens te proberen.

Als je al langere tijd bij elkaar bent, is het natuurlijk helemaal niet gek dat de zin in seks minder wordt. Dat werkt nu eenmaal zo. En heb je kinderen, dan gaat spontane seks helemaal minder gemakkelijk dan voorheen. Allemaal heel normaal, maar jullie moment samen kan er daardoor bij inschieten. Na een lange dag plof je dan toch eerder op de bank dan dat je samen het bed in duikt. Behalve, als jullie seksen in je agenda zetten.

3x daarom moet je seksen in je agenda zetten

Omdat het niet heel sexy klinkt om seksen in je agenda te zetten, maar het zeker wel voordelig kan zijn voor je relatie, zetten we drie redenen voor je op een rij om het toch eens te proberen.

Het werkt als een soort voorspel

Door een moment te kiezen om seks te hebben, maak je er een prioriteit van waar jullie samen naartoe leven. Dat maakt het weer leuk en spannend. Het bouwt de spanning op, omdat je iets hebt om naar uit te kijken, vertelt seksuoloog La Keita D. Carter. Misschien beginnen jullie de dag ervoor al te flirten met elkaar en beide besteden jullie tijd aan je uiterlijk of de omgeving waar de seksdate plaats zal vinden. Je bent er in je hoofd mee bezig en je lichaam merkt dat ook. Je libido zal stijgen en het plannen van seks zal daardoor werken als een soort voorspel.

Seksen in je agenda zetten net als elk ander belangrijk ding

Met een seksdate op de agenda, schiet jullie intimiteit er niet zomaar meer bij in. Iets wat toch vaak gebeurt in (langere) relaties met daarnaast een drukke baan, kids, ouders waar je misschien voor moet zorgen, een sociaal leven en noem maar op. Plan een moment waarop jullie beide kunnen ontspannen, het hoeft niet eens een keer per week te zijn. Het kan natuurlijk ook een keer per twee weken, net wat voor jullie het beste voelt.

Misschien kunnen eventuele kinderen uit logeren, zodat je echt even de tijd met en voor elkaar hebt. In eerste instantie is dat ook het belangrijkste doel van het plannen van seks: tijd voor elkaar. Meestal komt dan van het een het ander en zo niet, dan is dat ook goed. Jullie hebben dan in ieder geval een waardevol moment samen gehad.

Van agendaseks naar spontane seks

Omdat jullie seksleven weer wat regelmatiger wordt, trekken jullie automatisch meer naar elkaar toe. Je zult zien dat er meer ruimte is voor hier een daar een (extra) kus of knuffel tussendoor. Misschien flirten jullie meer naar elkaar en praten jullie vaker met elkaar over seks.

Ook haalt seksen op afspraak de druk er vanaf. Degene met een hoger libido weet wat er komen gaat en kan zich daar op verheugen. Degene die wat langer nodig heeft om in de stemming te komen, heeft daar ruim de tijd voor. Misschien worden er wel speeltjes bij gehaald of een nieuw lingeriesetje om de boel nog wat meer op te spicen. Dat kan allemaal leiden tot, jawel, spontane seks.

6 tips voor betere (lees: steaming hot) seks onder de douche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️