Emma Jansen
Emma Jansen Psyche 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Seks met een robot rond 2050 normaalste zaak van de wereld

De technologie ontwikkelt zich in rap tempo. Robots en AI worden steeds meer de standaard, maar hoe zit dat op het gebied van seks. Metro-collega Emma Jansen zag daar bij HLF8 een paar experts over keuvelen en vertelt je er alles over.

Vibrators, op afstand bestuurbare seksspeeltjes en VR-bril laten zien de technologie zich ook op seksueel gebied ontwikkelt. Tegenwoordig is er bijvoorbeeld ook een kusrobot in het leven geroepen, maar hoe ver gaan we al het gaat om intimiteit en seks? Psycholoog Goedele Liekens en Cyberexpert Dave Maasland vertelde erover bij HLF8.

Seks met een robot: zo ontwikkelt technologie zich

Experts schatten dat één op de tien jongeren in 2050 seks heeft gehad met een robot. Maar als je denkt aan ‘seks met een robot’, heb je misschien niet een heel helder beeld in je hoofd. „Ik moet er niet aan denken. Ik zoen nog niet eens fatsoenlijk met een mens, laat staan een robot”, zegt John de Bever, die ook aan tafel zit.

De gasten en experts bespreken bijvoorbeeld het kusapparaat dat onlangs de wereld is ingebracht door een Chinese uitvinder. Daar vertellen we je in dit artikel meer over. „Zoenen is veel meer dan alleen lippen tegen elkaar. Het gaat ook om reuk en smaak”, vertelt Liekens (die raad weet op heel veel gebieden van seks). „Het gaat veel gevolgen hebben op de intimiteit, maar het blijft wel plastic.”

Ook Liekens ziet het niet voor zich om op deze manier met haar partner te zoenen. „Het was misschien een goede oplossing voor tijdens de corona-lockdown”, oppert HLF8-presentator Sam Hagens.

Volgens Maasland zitten er echter veel voordelen aan de technische ontwikkeling van seks. „Mensen met een handicap of seksuele fantasieën kunnen er voordelen uithalen”, zegt Maasland. „Maar ook voor vrouwen is het tijdens de seks handig.

Microsoft gaat full Terminator dankzij ChatGPT met Robots en Drones

Een robot kan er namelijk voor zorgen dat het gemakkelijker wordt voor de vrouw om klaar te komen. Het weet precies door metingen welke beweging het moet maken.” Er bestaan al een tijdje seksspeeltjes die op afstand bewogen kunnen worden, zoals een vibrerend ei.

De Bever bij HLF8: ‘Dit is meteen de laatste uitzending”

“We beseffen niet goed hoe ver deze technologie zal gaan. Er zijn mensen die verliefd kunnen worden op een robot. Al is dat niet per se een probleem”, zegt Liekens. „Ik denk dat het wel sociaal geaccepteerd gaat worden en iemand over een tijdje een robot meeneemt naar een etentje.”

Maasland denkt dat er in de toekomst de technologie zo ontwikkeld zal zijn dat je via een VR-bril en met gevoel seks kunt hebben met je partner op afstand. De Bever is stellig over zijn mening en zal niet meegaan in deze ontwikkeling: „Ik denk dat dit ook meteen de laatste uitzending is voor HLF8.”

Interesse gekregen om de aflevering van gisteravond te bewonderen? Die is hier in zijn geheel te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️