Julia van Buuren
Julia van Buuren Persoonlijke verhalen 4 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Sandra ruilde haar luxe leven in en reist met haar busje dwars door Europa

Het is nooit te laat om opnieuw beginnen; een nieuwe carrière, relatie of een compleet ander leven. In deze serie spreken we inspirerende vrouwen die het roer helemaal omgooiden. Vandaag vertelt Sandra (32 jaar) over haar switch. Zij ruilde haar luxe werkende leven in om in een busje Europa door te reizen.

Waarom deed ze dat en wat bracht het haar?

‘Ik was doodongelukkig’

“Ik volgde het geijkte pad; school afmaken, een relatie, samenwonen en een huis kopen. Ik had alles behaald wat ik dacht dat ik moest halen, maar toch was ik doodongelukkig. Ik ging de balans opmaken en begon na te denken over wat mij gelukkig maakt. Ik werkte veel uren en verdiende goed, maar tegelijkertijd had ik weinig vrije tijd; zo zag ik mijn vriendinnen amper, had ik geen tijd om te sporten en was ik altijd moe.

Inspiratie talk

Ook merkte ik dat mijn carrière als webdesigner en online marketeer te pittig was en ik wilde wat anders gaan doen. Maar wat? En hoe begin je aan een nieuw leven als je eind twintig bent?

Toen kwam ik de inspiratie talk van de Britse psycholoog Marisa Peer tegen. Zij vertelt dat we als kind al weten wat we willen, waar we gelukkig van worden en waar we goed in zijn. Als kind was de vraag ‘wat wil je worden?’ namelijk helemaal niet zo moeilijk om te beantwoorden. Ik wist dat ik altijd al anders was dan de meeste meisjes in mijn klas. Ik had niet de droom om moeder te worden, maar wilde in groep vier al een busje kopen en samen met mijn hond door Europa rondreizen. Dus ik besloot om dat te doen.

Kleine stappen zetten

Ik vond het heel eng om het avontuur aan te gaan. De nacht voordat ik vertrok heb ik huilend in mijn bed gelegen en vroeg ik mezelf af waar ik nou weer aan begonnen was. Ik had zelfs rijangst. Toen ik een vriendin belde, vertelde ze me dat ik het veel te groot maakte. Ze raadde me aan om eerst naar een stadje verderop te reizen en niet gelijk heel Europa door te trekken. Dat heb ik gedaan en beetje bij beetje durfde ik het aan om ook buiten Nederland te reizen.

Permanent rondreizen

Na vijf maanden weggeweest te zijn, besloot ik om mijn huis te verkopen en permanent rond te reizen. Ik werkte inmiddels voor mezelf en kon daardoor makkelijker weg. Nu werk ik helemaal niet meer als webdesigner en werk ik alleen nog parttime aan mijn blog Jan Modaal, over persoonlijke financiën en online geld verdienen.

Inmiddels heb ik onder andere Frankrijk, Spanje, Portugal, Denemarken, Italië, Oostenrijk en Zweden al gezien. Ik reis langzaam en blijf vaak langer op dezelfde plek. Je kunt namelijk ook tien minuten rijden en op een totaal andere plek zijn, dat is ook een stuk duurzamer.

Een rustig leven

Ik maakte een complete ommekeer en leef nu een veel rustiger bestaan. Ik ben veel buiten en geniet van de simpele dingen. Ik heb weinig verantwoordelijkheden, minder kosten en maak mijn ‘huis’ in een kwartiertje schoon. Ik dacht altijd dat ik meer moest toevoegen aan mijn leven zodat ik me beter zou voelen, maar ik heb gemerkt dat minder juist de oplossing was.

Het leven is maakbaar

Ik wilde dit avontuur al langer aangaan maar ik durfde het nooit alleen. Toen mijn laatste relatie uitging, wist ik dat ik het alleen moest aangaan en ik heb tot de dag van vandaag geen spijt.

Het leven is veel maakbaarder dan we denken. Er is zoveel wat je kan doen en zo weinig wat moet, ook al voelt dit soms niet zo.

Ik weet dat ik dit niet voor altijd kan blijven doen en dat er later een nieuw hoofdstuk gaat aanbreken. Ook dan heb ik de vrijheid om de keuze te maken die bij mij past. Maar huisje, boompje, beestje zal het niet meer worden.”

Bonita vertrok naar Curaçao: ‘Hier groeten vreemden elkaar op straat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️