Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 8 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Tannay onder leiding van chef Thomas Demuth opent deuren

Restaurant Tannay onder leiding van chef Thomas Demuth is officieel geopend op het Reaeleneiland. Voorheen was deze plek bekend om Restaurant De Gouden Reael, een sfeervolle authentieke plek in een historisch stukje Amsterdam.

Want ondanks dat het Reaeleneiland vlakbij het centrum is, merk je daar bij restaurant Tannay niks van. De plek ademt rust en kalmte uit. Ook in het restaurant vind je geen onnodige tierelantijntjes, maar een tijdloos en authentiek interieur.

De Gouden Reael is al sinds 1834 meer dan alleen een restaurant. Het is een Amsterdams icoon, dat meer dan eens beschreven is in romans van schrijvers zoals Jan Mens. Veel Amsterdammers koesteren warme herinneringen aan dit hoekpand uit de Gouden Eeuw.

Een eerbetoon aan Tannay

Chef Thomas Demuth slaat de handen ineen met Familie Caron en is een aanwinst in het Amsterdamse culinaire landschap. Restaurant Tannay is vernoemd naar de appellatie Coteaux Tannay waar Thomas opgroeide in de schilderachtige Bourgogne en waar zijn vader nog steeds wijn maakt. Deze wijn wordt uiteraard geschonken bij de smaakvolle gerechten én was onderdeel van de persoonlijke uitnodiging waarbij een fles wijn en brioche bezorgd werden.

Tannay Amsterdam
Michel Bos

De kaart van restaurant Tannay

Thomas Demuth kookt uit herinneringen die hij heeft vanuit moeders keuken in de Bourgogne, maar neemt ook zeker zijn ervaring vanuit zijn tijd bij meerdere drie-sterrenrestaurants in Parijs, tot aan zijn carrière bij de Familie Caron in Amsterdam mee. De gerechten zijn te bestellen in een vijfgangen chef’s menu of à la carte, en er staan smakelijke vega opties op de kaart. Ook de alcoholvrije alternatieven voor bij het diner zijn bijzonder lekker.

Tannay Amsterdam
Michel Bos

Redenen genoeg om aan te schuiven bij Thomas aan de bar of aan tafel. Want goed eten is een van de beste manieren om goed voor jezelf te zorgen!

Ga naar de website van Tannay voor meer informatie.

3x nieuwe restaurants met een meer plantaardige kaart

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️