Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Reizen 3 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Remote werken kan nu vanuit het eerste Digital Nomad dorp op Madeira

Sinds corona hebben veel mensen het remote werken ontdekt. Het Portugese eiland Madeira speelde in op deze trend en creëerde het eerste Digital Nomad dorp ter wereld. Met (supersnel) internet en gratis werkplekken werd de plaats Ponta do Sol volledig beschikbaar gesteld voor thuiswerkers uit alle windstreken.

Madeira wordt vanaf nu niet alleen het ‘Hawaii van Europa’ of het ‘bloemeneiland’, maar ook het ‘paradijs voor digital nomads‘ genoemd.

Op workation naar Madeira

Sinds corona is thuiswerken steeds normaler geworden, wat nog meer mensen kansen heeft gebracht om op workation te gaan en hun keukentafel om te wisselen voor een werkplek ver van huis, met uitzicht op een surfspot of over adembenemende bergen.

Want als jouw werk en baas het toelaten om vanaf afstand te werken, dan kies je natuurlijk liever een plek die verre van lijkt op het momenteel grijze en gure Nederland. De redactie van BEDROCK is daar een goed voorbeeld van.

Inspirerende omgeving

Digital nomads hebben in principe enkel internet nodig en een tafel om met hun laptop aan te werken. Een secundaire, maar oh zo belangrijke, voorwaarde is een inspirerende werkplek en een groep aan gelijkgestemden om na werk mee te socializen.

Om deze steeds groter wordende groep remote workers te trekken heeft het idyllische Portugese eiland Madeira een uniek toevluchtsoord gecreëerd voor digitale nomads. Ponta do Sol, een pittoresk dorp aan de zuidkust, is getransformeerd tot het Digital Nomad Village, waar je kunt genieten van een inspirerende omgeving terwijl je je werkende leven voortzet.

De Magie van Ponta do Sol

Madeira staat bekend om zijn adembenemende landschappen, botanische bloemen, weelderige groene bergen en milde klimaat. Ponta do Sol voegt daar een extra dimensie aan toe met zijn charmante straatjes, historische architectuur en een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Het dorp straalt rust uit, waardoor het de perfecte locatie is voor digital nomads die de drukte van de stadsjungle willen ontvluchten zonder in te leveren aan moderne voorzieningen.

Het Digital Nomad dorp

Het Digital Nomad dorp in Ponta do Sol is een baanbrekend initiatief dat speciale voorzieningen heeft gecreëerd om digitale nomaden te ondersteunen. Denk aan (gratis!) hoogwaardige coworking-ruimtes, snelle internetverbindingen en moderne accommodaties, die zijn ontworpen om aan de behoeften van de moderne professional te voldoen.

Daarnaast organiseert het dorp ook evenementen en activiteiten om de digital nomad community te bevorderen: van netwerksessies om ideeën uit te wisselen, tot workshops en gezamenlijke excursies om het eiland te verkennen. Het Digital Nomad Village streeft ernaar een inspirerende vibe te creëren die ideaal is voor remote werken.

Voorzieningen en diensten

Eén van de hoogtepunten van het Digital Nomad Village is de gigantische coworking-ruimte die is uitgerust met moderne technologie en ergonomisch meubilair. Daarnaast zijn er ook vergaderzalen, printers en een 24-uursreceptie om aan alle behoeftes van de digital nomads te voorzien.

Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan ontspanning en kun je als bewoner van het Digital Nomad dorp ook gebruik maken van het fitnesscentrum, de ontspanningsruimtes en wellnessactiviteiten.

Na een intensieve werkdag kun je je hoofd leegmaken met yoga, CrossTraining of Tai Chi, waarna je geniet van een welverdiend drankje, geniet van de omgeving of ontspant bij het zwembad met uitzicht op zee.

Waar te verblijven

Ponta do Sol heeft zo ongeveer alle accomodaties in het dorp beschikbaar gesteld voor digital nomads en daarvoor specifieke aanbiedingen opgesteld voor verblijven van minimaal één maand. Gemeubileerde appartementen, studio’s en volledige huizen in de buurt van de coworking-ruimtes, zijn ontworpen om aan de behoeften van remote werkers te voldoen.

Daarnaast heeft Ponta do Sol een scala aan hotels, pensions en airbnb’s, die geschikt zijn voor verschillende budgetten en smaken. Veel van deze accommodaties bieden moderne voorzieningen, waaronder WiFi en werkruimtes, om aan de behoeften van de moderne professional te voldoen.

Ook zijn er hostels en colivings met gemeenschappelijke ruimtes, voor digital nomads die op zoek zijn naar een meer sociale sfeer en iets minder te besteden hebben. Zo is er voor iedereen wel een geschikt verblijf beschikbaar.

Meer dan alleen een werkplek

Overigens biedt het eiland nog veel meer dan alleen een fijne werkplek. Madeira biedt wel 450 waanzinnige wandelroutes, dus als je op dit eiland bent kun je een hike niet overslaan. Onderweg kom je de vele exotische bloemen tegen waar het eiland bekend om staat. En waar je ook voet zet: het is ultragroen.

Ook aan goede restaurants is er op Madeira geen gebrek. Vooral in de plaats Funchal zijn veel zaken te vinden, waar je smaakpapillen van gaan knetteren. Met een geheel eigen keuken kom je op het eiland voor culinaire verrassingen te staan. Wat dacht je van haarstaartvis met gebakken banaan?

Conclusie

Dus genoeg redenen om naar Madeira te gaan, zéker als je niet gebonden bent aan een kantoor en je werk kunt meenemen naar het eiland. Zo hoef je geen vrije dagen op te nemen en krijg je tóch een vakantiegevoel.

Ponta Do Sol heeft haar deuren geopend voor deze nieuwe manier van werken en door de ideale mix van professionele voorzieningen en een betoverende omgeving, is dit dorp een aantrekkelijke bestemming geworden voor digitale nomaden wereldwijd.

Een kijkje in de remote-keuken van BEDROCK: Malu in Portugal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️