Laura Saija
Laura Saija Liefde & Seks 10 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Erin (27): ‘Ik wist dat de relatie toxic was, toch ging ik naar hem terug’

Na jaren een toxic relatie te hebben gehad, gaan Erin en Fer allebei hun eigen weg. Toch komen ze elkaar na een paar jaar weer tegen en hij lijkt veranderd. “Als een blok viel ik weer voor hem, alsof er nooit iets veranderd was tussen ons”, vertelt ze aan BEDROCK.

“Sinds mijn tienerjaren had ik een knipperlichtrelatie met Fer. Toen ik hem voor het eerst zag op een verjaardag bij gezamenlijke vrienden, was ik meteen stapelverliefd op hem. Niet alleen was hij knap, hij was ook charismatisch en grappig.

Toxic relatie

Het duurde niet lang voordat we met elkaar gingen daten. Dit ging niet zonder slag of stoot. We zijn beide mondige types en het liep vaak uit op schreeuwende ruzies tussen ons. Fer was een aantrekkelijke populaire jongen, maar ook erg jaloers en bezitterig. Ik wist dat onze relatie niet gezond was en we deden elkaar heel veel verdriet.

Toen ik ging studeren verloren we elkaar uit het oog. Ik studeerde af en werkte hard aan mijn carrière. Toch bleef ik altijd een zwak voor hem houden, er was niemand met wie ik zo eerlijk kon praten over mijn meest duistere gevoelens. Na meerdere kortstondige relaties met mannen gehad te hebben, zag ik hem weer.

Veranderd

Ik had Fer al vier jaar niet gezien, toen ik hem op een warme zomeravond op een food-festival weer tegen het lijf liep. Meteen kwamen al mijn gevoelens voor hem weer terug, zelfs na al die jaren. Hij wist precies wat hij tegen mij moest zeggen. Hij zei dat hij nog vaak aan me dacht, zich regelmatig afvroeg wat mij allemaal bezighield en dat hij me miste.

Natuurlijk dacht ik nog aan hem. Elke keer als een relatie stuk liep, wilde ik hem het liefst bellen. Toch heb ik het nooit gedaan, omdat ik wist dat hij niet goed voor mij was. Die avond heb ik lang met Fer gesproken en hij vertelde mij hoe hij veranderd was.

Oude patronen

Als een blok viel ik weer voor hem, alsof er nooit iets veranderd was tussen ons. Ik was weer stapelverliefd en zag alleen zijn goede kanten. Toch duurde het niet lang voordat we weer in ons oude patroon vielen.

We kregen weer vaker ruzies, hij was bezitterig en jaloers. Ik merkte dat ik steeds minder tijd doorbracht bij mijn familie en vrienden en in een isolement raakte. Ik voelde me moe en neerslachtig. Ik besefte me namelijk dat hij helemaal niet veranderd was.

Duistere kant

Ik was verliefd op zijn leuke, grappige kant en zijn charmes. Zijn duistere kant was toxic. Ik besefte me dat hij nooit zou veranderen en hoe pijnlijk het ook was. Ik moest weer afstand van hem nemen. Gelukkig kon ik weer terugvallen op mijn carrière.

Het deed pijn, maar ik wist dat ik beter verdiende. Het duurde een tijd om erover heen te komen, maar gelukkig vond ik kracht in mezelf en mijn spiritualiteit. Door de mediteren en me te omringen met lieve, positieve mensen kon ik de toxic relatie loslaten en verder gaan met mijn leven. Ik heb mijn lesje nu echt geleerd.”

De tekenen dat je in een toxische relatie zit (en stel jezelf deze vragen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️