Recept: salade met gepofte aubergine, granaatappel en een tahin-mosterd dressing

Wie denkt dat salades saai zijn, kent deze salade met gepofte aubergine nog niet. Met de extra bite van granaatappelpitjes, hazelnootjes en de frisse smaak van de tahin-mosterd dressing is deze salade lekker en verrassend!

Wie zegt dat vegetarisch eten saai is? Deze salade bewijst het maar weer eens.

Salade met gepofte aubergine, granaatappel en een tahin-mosterd dressing_staand
Bron: Purple Pride en Maille

Fotocredits: Purple Pride en Maille

Gepofte aubergine, granaatappel en een tahin-mosterd dressing

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 tl gemalen komijn
  • 40 g hazelnoten, geroosterd
  • 150 g veldsla
  • 1 komkommer, in halve maantjes
  • 2 avocado, in plakjes
  • 15 g peterselie
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • zout en peper
  • olijfolie

Voor de tahin-mosterd dressing

Dit zijn de 7 verschillende soorten vegetariërs: welk type ben jij?

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte in en trek de helften iets uit elkaar maar zorg dat ze wel aan elkaar blijven zitten.
  2. Voor de barbecue: smeer de aubergines in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Leg de aubergines op een aluminiumschaal en bedek deze met aluminiumfolie. Pof 40-50 minuten tot de aubergines gaar zijn. Voor de oven: verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de aubergines in een ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Pof 40-50 minuten en haal uit de oven.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak ze daarna grof.
  4. Bereid ondertussen de salade voor. Doe de veldsla in een mengkom samen met de komkommer, avocado, peterselie en de helft van de granaatappelpitjes.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper. Leng de dressing aan met 1 eetlepel water, of eventueel meer tot de dressing de gewenste dikte heeft. Meng 2/3 van de dressing door de salade.
  6. Verdeel de salade over 4 borden en leg op ieder bord een auberginehelft. Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergines en garneer met extra granaatappelpitjes, de geroosterde hazelnoten en de overige dressing.

En genieten maar!

Vegetariërs opgelet: zo maak je tofu nou écht lekker

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Recept: salade met gepofte aubergine, granaatappel en een tahin-mosterd dressing
Sluiten