Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 3 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

RBG op Netflix: een ode aan het leven van de inspirerende Ruth Bader Ginsburg

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: RBG, een must-see over de inspirerende Ruth Bader Ginsburg.

Er zijn zo van die documentaires die je in je leven móét gezien hebben. RBG is daar één van.

The Notorious RBG

Eerst en vooral: wie is Ruth Bader Ginsburg? Als tweede vrouw ooit was Ruth jarenlang een van de 9 rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Kenmerkend aan haar carrière was haar strijd voor vrouwenrechten (en gelijkheid van mannen en vrouwen in het algemeen).

5 x inspirerende boeken over het feminisme die je echt gelezen moet hebben

Daarnaast heeft ze zich onder andere ook ingezet voor het afschaffen van de doodstraf en het op de kaart zetten van abortus. Dit maakte van Ruth een onvervangbaar lid van het Amerikaanse rechtsorgaan.

Ondanks dat beslissingen in het hooggerechtshof voornamelijk achter gesloten deuren plaatsvinden, veranderde Ginsburg door haar intellect, haar vastberadenheid en natuurlijk haar persoonlijkheid in een icoon. Je begrijpt waarom The Notorious RBG haar bijnaam werd.

RBG op Netflix

Hoewel Ruth in september 2020 is overleden, kun je de vrouw via de Netflix-docu RBG toch nog beter leren kennen. De documentaire neemt je mee in belangrijke beslissingen uit haar leven en toont aan hoeveel impact de vrouw heeft gehad. Haar uitzonderlijke toewijding en zelfzekerheid vormen de rode draad in haar leven.

5 inspirerende vrouwen uit de geschiedenis die een groot voorbeeld zijn

En nee, je hoeft niet geïnteresseerd te zijn in Amerikaanse wetgeving of politiek. RBG belicht onderwerpen die iedereen aangaan. Waar je ook woont en waar je je ook op het genderspectrum bevindt. Sommigen beweren zelfs: “there’s not truth without Ruth“. Wij durven het te geloven.

Bekijk de volledige trailer van RBG hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️