Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Nieuws 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Rasti Rostelli laat zien dat je iedereen kunt hypnotiseren, zo ook Beau

Hypnotiseren is een bijzondere manier om iemand in trance te brengen. Voor hypnotiseur Rasti Rostelli is dit dagelijkse kost, in zijn nieuwe docuserie neemt hij de kijker mee in de wereld van Hynose. Bij Beau deelt hij meer over de gloednieuwe serie en laat hij meteen zien hoe dat eigenlijk gaat: hypnotiseren.

In de uitzending brengt hij twee mensen uit het publiek onder hypnose. Om het extra spannend te maken, verschijnt er zelfs een rookmachine op het toneel. Dit levert bizarre taferelen op! Zo brengt Rostelli de vrijwilliger Minne onder hypnose, waarna hij op glas moet springen. Minne denkt onder hypnose dat het glas grind is. Zo gezegd, zo gedaan. Nadat Minne met zijn voeten op de scherven glas heeft gesprongen, is er geen vuiltje aan de lucht. Geen wondje, niks!

Beau onder hypnose

Wanneer er nog een kandidaat uit het publiek vrijwillig onder hypnose is gebracht, zou je denken dat de show ten einde is. Daar komt volgens Rostelli niks van in! Hij heeft ook plannen met Beau. Beau probeert daar in eerste instantie nog onderuit te komen. Toch lukt het Rostelli om Beau te overtuigen. “Ik weeg 70 kilo, til me op”, zegt hij tegen Beau. Dat lukt Beau best aardig. “Nog een keer”, zegt de hypnotiseur. Ook de tweede keer gaat dit goed. “Als iemand je zou vragen of je het voor een derde keer zou kunnen, wat is dan je antwoord?” “Ja”, geeft Beau hierop als antwoord.

Vervolgens plaatst Rostelli zijn vingers op de slapen van Beau en zegt: “ik weeg 100 kilo, 200 kilo, 300 kilo, 500 kilo, 1000 kilo. Ik ben vastgespijkerd aan het podium.” Wederom doet Beau zijn uiterste best om Rostelli op te tillen, maar dit keer lukt het hem niet. Waar Beau normaal gesproken geen moeite heeft met Rostelli de lucht in tillen, lijkt het onder hypnose vrijwel onmogelijk. “Het is niet te geloven jongens. Ik kon hem echt niet optillen.”

Wat is hypnose eigenlijk?

Hypnose is een staat van menselijk bewustzijn die gepaard gaat met gefocuste aandacht, verminderd bewustzijn van je omgeving en een verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Het is een staat van zijn die we allemaal onbewust weleens ervaren.

Hypnose hoeft namelijk niet gepaard te gaan met diepe trance, en hoeft zeker niet opgewekt te worden door een hypnotiseur. Wanneer je heel erg geconcentreerd opgaat in iets, merk je ook niks van de wereld om je heen. Ieder mens is dan ook vatbaar voor hypnose want de meeste dingen die je doet, doe je onbewust. Focus werkt tranceopwekkend en dat is wat er gebeurt als een hypnotiseur iemand onder hypnose brengt. De tegenpartij moet wel écht willen, anders heeft het geen zin. Wil jij het zelf proberen? Lees dan onderstaand artikel.

Met deze meditatie van een hypnotiseur val je zo in slaap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️