Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Horoscopen 1 feb 2024
Leestijd: 5 minuten

Pluto eindigt zijn 15-jarige cyclus in Steenbok en dit merk jij hiervan

Ongelofelijk, de afgelopen vijftien jaar stond Pluto in het teken van Steenbok, maar daar komt dit jaar verandering in. Met de enorme verandering van de pluto-energie in 2024 ga jij dit zeker voelen.

Pluto doet er ongeveer 248 jaar over om rond de zon te draaien en is een van de weinige planeten die tijdens de gemiddelde levensduur van een mens slechts een paar keer belangrijke moves maakt.

Pluto begon zijn cyclus in Steenbok van vijftien jaar in 2008. De planeet Pluto staat voor transformatie, dingen die sudderen onder de oppervlakte, donkere tijden en wedergeboorte. Omdat Pluto dingen blootlegt die onze ogen openen (en niet altijd leuk zijn), komt er wél ruimte voor meer positiviteit. We zien immers hoe het niet moet en dit maakt gebaande paden vrij voor alternatieven.

Pluto in beweging

In 2024 verhuist Pluto grotendeels naar het teken Waterman, dit gebeurde op 21 januari. Pluto zal hier blijven tot 12 september dit jaar en dat betekent dat Pluto tot die tijd retrograde loopt. Daarna keert de planeet nog één keer terug naar Steenbok om het jaar te eindigen in Waterman voor de komende twintig (!) jaar.

Met Pluto moet je bereid zijn om de diepte in jezelf op te zoeken, jezelf te verliezen én jezelf weer terug te vinden.

De energie van Pluto

De energie van Pluto is heftig en je kunt jezelf hier in verliezen. Op maatschappelijk vlak leidde dat tot onrust, er werden conflicten uitgevochten en dit zorgde voor veranderingen bij regeringen, grote bedrijven en mensen met macht. Deze transit ging gepaard met onethische politieke keuzes, onevenwichtigheden maar ook hervorming en verandering.

Op persoonlijk vlak merkte je ook verandering op het gebied van carrière, levensdoelen en ambities. De transitie die plaatsvond, liet ons inzien dat er een diepere betekenis in het leven is dan vijf dagen in de week werken. De energie van Pluto in Steenbok heeft ons geleerd wat er écht toe doet. Met name de afgelopen jaren zijn we vaker voor onszelf gaan kiezen. Persoonlijke ontwikkeling, meer tijd vrijmaken voor jezelf en de behoefte aan diepere connecties zijn belangrijk.

Pluto in Waterman

De kracht van Pluto in Waterman is groot. De energie die dit met zich meebrengt is een bevrijding voor mensen die hoopte op vrede, vertrouwen, vrijheid en harmonie. Het tijdperk van Waterman zal dit meer laten zien. En dat is maar goed ook, want er is veel behoefte aan verbinding.

Pluto legt de basis voor revolutie, verandering en transformatie voor de komende generaties. De laatste keer dat Pluto in Waterman stond was van 1778 tot 1798 en deze periode was een game changer in de geschiedenis van de mensheid, met belangrijke gebeurtenissen zoals de Franse Revolutie en de Ierse Opstand. Dit heeft invloed op de maatschappij, maar ook op persoonlijk vlak.

Dit betekent de verschuiving van de planeet voor alle sterrenbeelden

Ram: Lone Wolf-tijdperk

Hoewel bekend is dat wolven hun roedel meer koesteren dan hun onafhankelijkheid, verlaten elk jaar een paar wolven hun roedel om alleen door landschappen te trekken op zoek naar iets hogers en betekenisvoller: een gevoel van onafhankelijkheid, een beter begrip van zichzelf of een levenspartner. Ram, deze twee decennia worden gekenmerkt door moed, vertrouwen en het vermogen om angsten te overwinnen. Reis onbevangen verder naar jouw bestemming.

Stier: Omarm je potentieel

Intuïtief leven en niet bang zijn om op te vallen zijn de komende twintig jaar belangrijk voor jou, Stier. Of het nu gaat om het loskomen van stagnerende patronen in je leven en relaties, het inblazen van nieuwe leven in je carrière of gewoon leren hoe je ‘nee’ kunt zeggen tegen dingen die energie kosten. Je kan het aan.

Tweeling: het wordt ingewikkeld in de liefde

Je zult eindelijk accepteren dat je, net zoals je verantwoordelijkheden hebt tegenover anderen, je die ook tegenover jezelf hebt. De drang om kwetsbaar te zijn zal je naar een tijdperk in je leven leiden waarin zelfrespect en eigenwaarde cruciaal zijn. Dit is nodig om échte liefde te ervaren, maar daarvoor moet je eerst reflecteren.

Kreeft: Je bent niet bang om toe te slaan

Hoewel je je vooral concentreert op liefde en licht, voel je misschien een drang om je sluimerende alter ego aan te boren, dat niet bang is om toe te slaan. Persoonlijke groei, expansie en spirituele groei markeren de volgende twee decennia van je leven waarin toevalligheden niet bestaan.

Leeuw: Het vuur laait op

Jouw vuur wordt snel aangewakkerd maar je zegt vanaf nu alleen ‘ja’ als het een ‘hele ja’ is. Verwacht dat je meer van je vrije tijd gaat genieten want je komt in een lekkere flow.

Maagd: Relaties veranderen

De komende twintig jaar zullen een snelle verandering teweegbrengen in de dynamiek van bestaande relaties. Het overtollige valt af als een slang die zijn huid verliest. Er vormt zich een steady basis, als je maar duidelijk blijft communiceren en jezelf uit durft te spreken.

Weegschaal: Een sprong in het diepe

Hoewel het voor jou vanzelfsprekend is om de bemiddelaar te zijn, zal het volgende hoofdstuk in jouw leven, dankzij deze transit, veel meer jouw echte emoties laten zien. Ook als je daarmee even niet zo aardig bent tegen een ander. Voor jezelf kiezen staat centraal.

Schorpioen: Overvloed door bewustzijn

Je zult jezelf niet alleen verbazen over hoe scherp je je bewust bent van jezelf en je omgeving, maar ook door hoe je bereid bent buiten het vertrouwde te stappen.

Boogschutter: Lachen bij tegenslagen

Als het ook met lachen kan, waarom zouden we dan bittere pillen slikken? Ook de komende jaren krijg je te maken met tegenslagen, maar je zal hier flexibel mee om weten te gaan.

Steenbok: Jouw gebeden worden gehoord

Verwacht dat de dingen de komende jaren moeiteloos in je leven zullen stromen. Je ontgrendelt een les die je leert ontvangen zonder moeite. Je gaat de vruchten plukken voor het vele geven in het verleden. Jouw wensen krijgen een stem en worden ook gehoord!

Waterman: Het lot in jouw handen

Deze transit zal jou waarschijnlijk het meest beïnvloeden, Waterman. Je luidt niet alleen een nieuw tijdperk van licht in, maar brengt ook heling en verbinding voor anderen.

Vissen: Een utopische realiteit

Jouw dromerige sfeer zal zich de komende decennia waarschijnlijk volledig gesteund voelen. Je gedijt goed in de revolutionaire, idealistische en collaboratieve energieën die met de verschuiving van Pluto voelbaar zijn.

Dat Pluto heel wat teweeg brengt, is duidelijk. Het is aan jou hoe jij de komende twintig jaar vormgeeft nu Pluto in Waterman staat.

Zo sluiten aardetekens dit jaar beste af voor nieuwe kansen in 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️