Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 22 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Vega vrijdag: simpele pindasoep met taugé, citroengras en chili

Heb je nog een zak pinda’s in huis? Maak er dan eens pindasoep mee! In dit verrukkelijk simpele soepje gaan naast pinda’s ook zoete aardappel, citroengras, chili en taugé. Het resultaat is een heerlijk smeuïge soep met een diepe smaak.

Pindasoep met taugé, citroengras en chili

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 witte ui, grof gesneden
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • 1 duimlengte gember, fijn gesneden
  • 1 stengel citroengras, in twee stukken gesneden
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 gram ongezouten pinda’s
  • 3 eetlepels pindakaas (extra lekker: de chilipeper-citroengras pindakaas van de Pindakaaswinkel)
  • 1 theelepel zout
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 2 theelepels sambal oelek

Extra:

  • 4 handjes taugé
  • Koriander (naar smaak)
  • 1 limoen, in 4 partjes

Pindasoep is een behoorlijk vullend gerecht, wat het een prima kandidaat voor een snel avondmaal maakt.

Simpele pindasoep

Dit pindasoep-recept hebben we simpel willen houden, daarom verschilt het ietwat van de traditionele Surinaamse pindasoep (Pinda Bravoe). Die maak je met kip, zoutvlees en bakbanaan. Een recept dat daarbij in de buurt komt, is dat van onze Surinaamse pindasoep met kip.

Simpele pindasoep maken

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg de pinda’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Fruit de ui, de knoflook, de gember en de stengel citroengras in een laagje zonnebloemolie en voeg ook de sambal oelek toe.
  4. Voeg daarna de stukjes tomaat samen met de zoete aardappel en de pindakaas toe. Laat even meebakken.
  5. Voeg de groentenbouillon, het zout en 200 gram van de geroosterde pinda’s toe en laat de bouillon koken tot de zoete aardappel gaar is.
  6. Verwijder het citroengras voor je gaat mixen.
  7. Mix de soep tot een gladde massa. Schep in kommen en werk af met een handje taugé, een paar blaadjes koriander extra van de pinda’s. Serveer met een kwartje limoen.

Vega vrijdag: gepofte aardappel in Indiase stijl (zó lekker!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️