Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 16 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Diandra (33): ‘Ik pak altijd de auto, zelfs naar de sportschool’ 

Diandra stond altijd bekend als een echte milieu freak, die vegetarisch was en geen leer droeg. De laatste jaren is dit helemaal veranderd. Sterker nog, ze pakt inmiddels voor bijna alles de auto. “Niemand weet dat ik zelfs voor een kilometer de auto pak. Het is zelfs zo erg dat ik ermee naar de sportschool ga”, vertelt ze aan BEDROCK.

Vanaf mijn vijftiende was ik vegetariër. Ik vond het zielig om dieren te eten en bovendien was het ook slecht voor het milieu. Om het milieu heb ik mij lange tijd zorgen gemaakt. Ik ben zelfs een paar jaar lid geweest van Greenpeace. Als je me nu zou zien, zou niemand dat geloven.

Anders gaan denken

Vier jaar geleden zijn er een aantal dingen gebeurd, waaronder het overlijden van mijn beste vriendin, waardoor ik helemaal anders ben gaan denken over de wereld en over mijn leven. Ik wilde alleen nog maar genieten en minder rekening houden met alle regeltjes die ik mezelf al die jaren oplegde. Ik at soms weer een stukje vlees en kocht zelfs een auto. Waar ik eerder alleen de fiets pakte, besloot ik om meer van het land en Europa te willen zien.

180 gedraaid

Inmiddels ben ik dus 180 graden gedraaid. Laatst kwam ik iemand tegen die ik zes jaar niet had gezien en ze vroeg zich echt af wat er met mij was gebeurd. In negatieve zin. Ze kon er niet bij dat ik zo was veranderd. Toen ik haar vertelde wat mijn reden hiervoor was, snapte ze het wel, maar toch vond ze het jammer. Ik niet, ik ben nu gelukkig zoals ik ben. Het is fijn om geen rekening meer te moeten houden en gewoon te eten en te doen wat ik wil.

Gebruik auto naar de sportschool

Het is tegenwoordig zo erg dat ik voor bijna alles de auto pak. Het is dat de supermarkt naast mijn huis zit, anders zou ik daar zelfs de auto nog naartoe nemen. Niemand weet dat ik zelfs voor een kilometer de auto pak. Het is zelfs zo erg dat ik ermee naar de sportschool ga. Dat laatste vind ik trouwens best triest, maar ik weet van mezelf dat ik anders niet ga. Mijn fiets, die ik vroeger elke dag gebruikte, gebruik ik nu alleen nog als ik naar het centrum van de stad moet. Daar kan ik nooit parkeren. Verder gebruik ik hem ook nog als ik uitga, maar daarnaast pak ik eigenlijk altijd de auto.”

Hoe word je mooi oud op een natuurlijke manier?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️