Eva de Visser
Eva de Visser Column 20 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Column Eva: ‘Of ik nooit opgewonden raak op mijn werk?’

P. is een van onze vaste stemacteurs. Naast het inspreken van de sexy verhalen voor Rouze, speelt hij in speelfilms, staat op het podium en verschijnt hij soms in een reclamespot. Ik word altijd blij als ik hem zie, hij heeft een natuurlijke vrolijkheid die heel innemend is, heel jongensachtig.

Hij vertelt enthousiast over de projecten waar hij mee bezig is – hoe hij wel zijn haar donkerder moet kleuren voor de film over Italiaanse migranten in Nederland, waar hij in meespeelt, maar geen kleurlenzen hoeft te dragen – en het kost me soms moeite om hem binnen de afgesproken tijd de studio in te duwen. Daarna vliegt hij er weer uit om verder te kletsen met mijn collega’s.

Hij werkt serieus, luistert goed naar regieaanwijzingen en beschikt over een subtiele sexyness in zijn stem als hij onze verhalen inspreekt. Op een doodgewone maandag laat zijn verhaal me opeens niet onberoerd, sterker nog ik raak opgewonden op mijn werk.

Opgewonden raken van mijn werk

Als P. in de studio het verhaal voorleest, overvalt het me. P. leest iets voor, een fragment zoals we er meer van hebben. Een man en een vrouw, thuis, op de bank, in elkaars lichamen opgaand. Maar er gebeurt iets in zijn stem, een soort kalme gecontroleerde opwinding, waardoor mijn lichaam opeens áán gaat. Ik voel hoe mijn wangen beginnen te blozen en ik mijn concentratie maar moeilijk kan houden bij de tekst op de tablet die op mijn schoot ligt. Kan P. me vanaf zijn plek zien?

Net wanneer ik bang ben dat mijn opwinding de professionele standaard overstijgt, niest er iemand keihard op de gang en barsten we in de studio in lachen uit. We kletsen wat terwijl ik de opname pauzeer. P. is een goede acteur.

Zijn zwoele stem kan hij met een vingerknip aan en uit zetten. Weg zwoele stem, terug vrolijkheid waarmee hij ook het kantoor binnenkomt. Het tintelen in mijn buik verdwijnt als sneeuw voor de zon. Gelukkig, maar. Dan start ik de opname opnieuw.

Het is een delicate, en soms hilarische, balans: verhalen produceren voor een erotisch platform. Ja, je wil in je eigen lichaam voelen dat iets de potentie heeft om een luisteraar helemaal in vervoering te brengen, maar je wil ook zonder gêne je volgende vergadering in kunnen gaan.

Het gebeurt me niet veel – ik lees elke dag sexy verhalen en heb meerdere keren per week een opname met een van onze actrices en acteurs. Ik zou graag willen zeggen dat ik over een
professionele mate van opwinding beschik. Maar wanneer mijn eigen vervoering zich die dag extra laat zien, een tintelende onderbuik, een droge mond, weet ik: dit wordt een héél goed verhaal. Want wat is een betere graadmeter voor vervoering dan je eigen lichaam en ja, dan word zelfs ik weleens opgewonden van mijn werk.

Eva de Visser (38) is oprichter van Rouze, een platform met sexy verhalen. Als Eva vertelt wat haar werk is, krijgt ze de meest bijzondere persoonlijke verhalen te horen over liefde, seks en relaties. Ze ontmoet inspirerende mensen, van activistische sekswerkers tot opvallend openhartige bankmedewerkers. Om de twee weken schrijft ze hierover op BEDROCK.

Ook eens wat lezen of luisteren op www.rouze.me? Met de code bedrock krijg je een maand gratis toegang.

Volg Rouze op Instagram: @rouze.me

Wanneer heb je eigenlijk genoeg seks? Dít zegt een therapeut erover

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️