Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Partner 2 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Op deze manier bevordert een huisdier jouw mentale gezondheid en andersom

Huisdieren zijn voor sommige mensen net kinderen. Hun hond of kat is volledig onderdeel van het gezin en wanneer het dier ziek is, is het baasje dat ook. Soms heb je zelfs een totem dier. Mocht je een hond of kat hebben, dan kan het gebeuren dat deze ziek wordt. In sommige gevallen is het nodig om dan naar een dierenarts te gaan. Deze kan het dier onderzoeken en bekijken waar de klachten vandaan komen. Is dit eenmaal bekend, dan kan een behandeling gestart worden, zodat jullie kunnen werken aan het herstel van je trouwe viervoeter. Echter, een behandeling bij een dierenarts brengt ook kosten met zich mee. Niet iedereen heeft genoeg geld achter de hand om deze kosten te betalen. In dat geval is het interessant om eens te kijken of je huisdier verzekeren een optie kan zijn? Zo voorkom je dat je hoge kosten moet maken.

Sluit een verzekering voor je huisdier af

Laten we zeggen dat je een kat hebt die al aardig op leeftijd is. Je zult zien dat deze kat kwaaltjes krijgt waarvoor hij of zij soms behandeld moet worden. Sluit je een kattenverzekering af, dan komen de kosten van de behandeling niet volledig op jouw bordje terecht. Je verzekeraar neemt namelijk 80 procent van de totale kosten van je over. Dat betekent dat dat er voor jou nog maar 20 procent overblijft. Dat is een forse besparing en dat zonder dat je hebt hoeven inleveren op de zorg die je je kat gunde. De kosten van het consult, het onderzoek en de eventuele behandeling vallen allemaal onder de polis van je verzekeraar. Sluit er daarom altijd een af wanneer je een huisdier hebt, maar niet heel veel buffer op je rekening. Het zou namelijk zonde zijn dat je je kat zorg moet ontzeggen, omdat je het simpelweg niet kunt betalen. Met een verzekering geef je de kat voordelig goede zorg en ervaar je zelf minder stress als het zo ver komt.

Let hier op als je een verzekering voor je huisdier afsluit

Een verzekering is bedoeld om je kosten te laten besparen. In ruil voor een vaste, maandelijkse premie, neemt je verzekeraar het risico van je over dat je ineens veel geld voor een dure behandeling moet betalen. Sommige mensen proberen geld te besparen door pas op het moment dat hun dier ziek wordt, een verzekering af te sluiten. Helaas gaat die vlieger niet op. Je moet namelijk een maand wachten voordat je aanspraak kunt maken op je verzekering. Dit omdat het anders niet eerlijk is voor je verzekeraar. Heb je meerdere dieren? Sluit dan altijd een aparte polis voor ieder afzonderlijk dier af. Je kunt namelijk niet meerdere dieren verzekeren op basis van één enkele polis.

Gelijk deze verzekering voor je huisdier regelen?

Mocht je gelijk deze handige verzekering voor je huisdier willen afsluiten, surf dan even naar de pagina van je verzekeraar. Hier kun je berekenen wat je premie gaat worden als je een verzekering afsluit. Vergeet niet om de extra dekkingen even goed te bekijken. Met deze pakketten stem je je verzekering helemaal af op wat jouw dier nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pakket voor tandzorg of een beweegpakket. Door al je verzekeringen bij een en dezelfde partij af te sluiten, kun je ook nog eens profiteren van een mooie pakketkorting. Heb je dus bijvoorbeeld zelf al een zorgverzekering bij Univé afgesloten, regel hier dan ook de polis voor je huisdieren. Waarom zou je dat voordeel immers laten liggen? Je hoeft geen dief van je eigen portemonnee te zijn. We wensen je veel succes met regelen!

5 dieren die spirituele heling vertegenwoordigen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️