Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 14 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 (nog) onpopulaire steden die je geheid zullen verrassen

Naast bewust en gezond leven, staan we bij BEDROCK ook voor een gelukkig leven. Heerlijk eten, goed voor jezelf zorgen en er af en toe op uit trekken, horen daar stuk voor stuk bij. Daarom tippen we vijf (nu nog) onpopulaire steden die je geheid zullen verrassen.

Net zoals onze eigen hoofdstad ontzettend populair is onder toeristen van over de hele wereld, zijn er ontzettend veel toeristische trekpleisters waar menig reiziger op af komt en je achteraan de rij kunt aansluiten bij musea en restaurantjes vol met toeristen.

Natúúrlijk is het bijzonder om ooit Rome of Barcelona gezien te hebben, maar er zijn nog veel meer bijzondere citytrips te maken die op de één of andere manier nog onontdekt zijn gebleven onder de grote menigte. Denk aan creatieve underground scenes, marktjes en heerlijke natuurwijnbarretjes. Wat wil je nog meer?

Wedden dat deze vijf (nog) onpopulaire steden je geheid zullen verrassen?

5 geweldige en nog onontdekte steden

Inspiratie nodig voor je volgende citytrip? Breng dan zeker een bezoekje aan één van deze verrassende steden:

1. Boedapest, Hongarije

De Hongaarse hoofdstad hoort zeker in dit rijtje thuis. De vrolijke en prachtige stad Boedapest ligt aan de Donau en is rijkelijk gevuld met vrolijke pleintjes, barretjes, ouderwetse badhuizen waar de lokale gemeenschap in de weekenden komt uitrusten (deels in de buitenlucht!) en de locals zijn er ontzettend vriendelijk. Je vindt er hippe natuurwijnbars en bovendien is de uitgestrekte natuur in de omgeving zeker een bezoekje waard.

2. Tbilisi, Georgië

De hoofdstad van Georgië was tot niet lang geleden niet de go to stad waaraan je waarschijnlijk dacht bij het plannen van je volgende citytrip. In de laatste jaren is deze stad echter steeds meer in trek gekomen bij de avontuurlijke reizigers, en dat is niet zonder reden. De hoofdstad kent ontzettend leuke, industriële barretjes, top notch clubs (in het rijtje van de bekende Berlijnse club Berghain), het is eveneens een bekend natuurwijnland en de heuvels en bergen in de omgeving wil je zéker niet overslaan.

3. Leipzig, Duitsland

Al een aantal jaar gaan de geruchten rond dat Leipzig het nieuwe Berlijn aan het worden is, en dan met name als het aan komt op de kwaliteit muziek, clubs en het creatieve (nacht)leven. Tel daar leuke restaurantjes, barretjes en jonge creatievelingen bij op en je hebt dé ultieme plek voor een originele citytrip.

4. Marseille, Frankrijk

De Zuid-Franse stad is een heus paradijs voor creatievelingen die houden van de underground scene als het aankomt op cultuur, kunst en muziek. De stad heeft veel straatkunst, romantische pleintjes met heerlijke restaurants, marktjes en je vindt er om de haverklap underground feestjes. En dat pal aan zee! Wat wil je nog meer?

5. Wenen, Oostenrijk

Ook Wenen, de Oostenrijkse hoofdstad, mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. De stad waar de rivier de Donau doorheen loopt, wemelt namelijk van de hippe koffiebarretjes, boekenwinkels en heerlijke plekjes om aan het water te kunnen relaxen. De stad doet qua bouw een beetje denken aan Berlijn en heeft heel wat toffe plekjes om live muziek te luisteren. Must visit, dus!

Breng een bezoekje aan deze te gekke (nog) onpopulaire steden voor dat ze straks ook overspoeld zijn met toeristen.

8 x de favoriete plekjes voor vakantie in eigen land

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️