Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 25 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze 4 tips geven jouw trip naar Berlijn een duurzaam en spiritueel tintje

Heb je een tripje naar Berlijn op de planning staan en wil je meer doen dan de toeristische hotspots afvinken, winkelen en feesten? Check dan onze must see Berlijntips, waarmee je jouw tripje naar Berlijn een duurzaam en bewust tintje geeft.

Een drankje doen in biergartens, Checkpoint Charlie en een avondje dansen in de Berghain: deze bekende highlights van Berlijn kennen we allemaal. Maar was jij ook al bekend met deze spirituele en duurzame Berlijn tips?

Ontbijten in het Michelberger hotel

Niet alleen om te slapen, maar ook voor een ontbijt, lunch of diner is dit hotel in een oude fabriek een aanrader. Heb je een kater na een nachtje doorhalen of wil je gezond beginnen na een lesje yoga? Voor ontbijt heb je hier een uitgebreid buffet waar je onbeperkt verse hummus, salades, verse sapjes en granola kan opscheppen.

Voor op je wishlist: 5 duurzame food hotspots in Europa

Ook voor het diner is het echt de moeite waard: dit duurzame hotspot hotel heeft namelijk haar eigen voedselbos buiten Berlijn waar 15.000 bomen en planten groeien. Je eet dus biologisch, seizoensgerichte, kakelverse groente uit eigen tuin.

Mediteren in de Brandenburgertor

Wist je dat je de bekende Brandenburgertor een geheime ‘Raum der Stille’ heeft waar je in alle rust kunt mediteren? Aan de rechterkant van de Brandenburgertor (als je vanaf Unter den linden komt) zit de ingang van deze stilteruimte. De perfecte plek om even te ontprikkelen en te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Yoga in het park

Doe als de locals en volg in de zomer een yogales in het park. Er zijn in Berlijn talloze plekken om yoga in de buitenlucht te doen. Onze voorkeur gaat uit naar een park met veel bomen en schaduw (zeker tijdens de warme zomers in Berlijn), zoals het Schlosspark Niederschönhausen.

Maar ook het Britzer Garten of het Viktoriapark zijn aanraders waar veel yogi’s te vinden zijn. Superfijn om een nieuwe dag in de stad midden in de natuur te beginnen met wat yoga practice.

Eet in de beste vegan restaurants

Of je nu vegetariër, flexitariër of vlees met mate eet: Berlijn heeft zoveel geweldige vegan restaurants dat je niet de stad uit kan, zonder er één geprobeerd te hebben.

Het nieuwe reizen: hoe we langzaam anders naar reizen gaan kijken

Voor vegan sushi ga je naar Secret Garden, voor de beste Vietnamese snacks is 1990 een aanrader, voor vegan pizza moet je naar La Stella Nera en wil je vegan fine dining check dan Kopps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️