Laura Maaskant
Laura Maaskant Beweging 16 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom ‘s ochtends sporten (voor je werk) je dag positief gaat beïnvloeden

Nu de donkere dagen er weer aankomen, zijn we allemaal op zoek naar de juiste kickstarter. De koude en regenachtige straten lonken absoluut niet naar buiten te gaan, maar juist om de dekens nog eens wat verder over je oren te trekken en de snooze-knop nog één keer in te drukken. Toch kan de keuze om ‘s morgens vroeg naar de sportschool te gaan voor dat ene uurtje spinnen je hele dag op een positieve manier veranderen.

Lees hier een aantal goede redenen waarom sporten in de vroege morgen de beste kickstarter is:

1. Happy feelings all day long

Sporten in de vroege ochtend maakt dat je de hele dag geniet van je endorfine rush. Endorfine wordt gezien als een van de belangrijkste stoffen die vrijkomt tijdens het sporten, doordat ze je een gelukkig ‘high’ gevoel geven. Door ‘s morgens vroeg te sporten geniet je de hele dag van dat gevoel!

2. Je hebt de hele dag en avond de mogelijkheid je eigen dag in te delen

Herken je die momenten dat je de hele dag je sportschoenen, handdoek en sportlegging meezeult? En nog erger, dat je constant in je hoofd bezig bent met wanneer dat ene groepslesje begint, waardoor je wel uiterlijk om drie uur weg moet gaan bij die ene vergadering? Wanneer je ‘s morgens je workout hebt gehad, ligt de hele dag aan je voeten.

3. Je gaat meer uitgerust slapen

Doe je vaak een intensieve workout ‘s avonds? Grote kans dat je door de adrenaline die vrijkomt tijdens het sporten lastiger in slaap valt. De energie die je gegenereerd hebt tijdens het sporten kun je beter inzetten als brandstof voor je hele dag. En ‘s avonds val je heerlijk in slaap.

4. Je werkt gestructureerd

Onderzoek wijst uit dat mensen die ‘s morgens sporten gestructureerder werken, doordat de workout je actieve brein heeft ‘aangezet.’

5. Vrije loopbanden

‘s Avonds is het altijd spitsuur in de sportschool. Je moet je best doen om een plekje te bemachtigen in een groepsles, of de apparaten die je van plan was te gebruiken, zijn allemaal in al bezet. Sportscholen zijn ‘s ochtends minder druk en daardoor kun je heerlijk in alle rust genieten van jouw workout.

Geniet van je frisse start!

Meer lezen over sporten en bewegen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️