Emma Bering
Emma Bering Welzijn 2 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Sporten tijdens de lunch: dé trend uit Zweden

Sporten tijdens de lunch. In Zweden wordt het al gedaan: tijdens de lunchpauze een halfuurtje sporten gevolgd door een gezonde lunch en daarna weer aan het werk. Lijkt het jou wel wat? Dan hebben we goed nieuws voor je, want in Nederland komt de trend nu ook van de grond.

Vanaf 4 oktober kan je meedoen aan het event RunForLunch, georganiseerd door Björn Borg in samenwerking met de gezonde hotspots JuiceBrothers, SLA en The Meets en de sportapp OneFit.

Waarom sporten tijdens werk goed is

Niet iedereen heeft een baan waarbij er een uitgebreide lunch is of waarbij je er makkelijk een uur tussen uit kunt. Toch kan sporten veel goeds doen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Bij RunForLunch kan je meedoen aan een editie van een uur, waarbij je een half uur gaat sporten en daarna een gezonde lunch krijgt. Maar hoe haal je je werkgever over om dit te doen?

Voordelen van sporten tijdens werktijd

Allereerst natuurlijk de voordelen die sporten met zich meebrengt. Uit onderzoek is gebleken dat sporten een positieve invloed heeft op je cognitieve functies, zoals intelligentie en concentratievermogen. Dat zijn twee belangrijke functies tijdens het werken.

Daarnaast is door een ander onderzoek gebleken dat sporten het vermogen om te leren verbetert en het geheugen versterkt. In de trant van ‘altijd blijven leren’ is dat toch erg handig!

Sporten, en daarmee bewegen, helpt ook bij de kwaliteit van het slapen en gaat de mentale verzwakking, die het ouder worden met zich meebrengt, tegen. Daardoor blijf je je dus langer fit voelen en kan je de dag makkelijker aan.

Volgens meerdere onderzoeken zorgt sporten tijdens werktijd ervoor dat mensen een stuk productiever zijn en minder stress ervaren. Kijk, dat willen we horen!

Wat ga je doen?

Tijdens een editie van RunForLunch krijg je een gratis 30 minuten running class onder begeleiding van de trainers van de hardloopschool Flow-motion. Vervolgens krijg je een gezonde lunch van JuiceBroters, SLA of The Meets, afhankelijk van de editie. In dit uur word jij helemaal klaargestoomd voor de rest van de werkdag en kan je er weer vol tegenaan.

Inschrijven en locaties

Lijkt dit je helemaal top? Dan kan je je inschrijven via de Facebook-pagina van Björn Borg en als je OneFit-member bent kan het via de OneFit sportapp.

RunForLunch locaties

The Meets 12:30 – 13:30
4, 11 & 18 oktober

JuiceBrothers 12:30 – 13:30
25 oktober, 1 november & 8 november

SLA 12:30 – 13:30
15, 22 & 29 november

Let wel op: er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol, dus wees op tijd.

Meer weten over sport? Resport houdt je op de hoogte!

Wat je moeten weten over sporten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Sporten tijdens de lunch: dé trend uit Zweden
Sluiten