Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 12 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Must see: het Oscarwinnende Nomadland (over het mooie én eenzame reisbestaan)

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op streamingsplatforms vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij geregeld een nieuwe kijktip. Dit keer tippen we Nomadland: een wondermooie Oscarwinnende film over het (eenzame) reisbestaan.

Wat doe je als je man overlijdt en je de wereld onder je voeten voelt wegzinken? In Nomadland overkomt het Fern. De vrouw beslist om haar levensstijl om te gooien en kiest ervoor om voortaan nomadisch door het leven te gaan.

Reizen na corona: hoe gaat dat eruit zien?

Nomadland: een nomadische levensstijl

Nomaden zijn een trekkend volk dat niet op dezelfde plek blijft. Hoewel dat misschien ver-van-je-bed lijkt, laat Nomadland een andere realiteit zien. Fern ontmoet tijdens haar reisbestaan namelijk heel wat andere nomaden die bewust kiezen voor de bijzondere levensstijl.

6 redenen waarom reizen je een beter mens maakt

In caravans leven en van plek naar plek reizen, maakt het makkelijker om één te worden met de natuur en om van dag tot dag te leven. Het biedt in ieder geval een mooi tegengewicht aan een moderne maatschappij waarin alles snel en geautomatiseerd moet gaan.

Spontane ontmoetingen

Nomaden onderling komen vaak ook spontaan in contact met elkaar. Dit soort gesprekken met ‘vreemden’ krijgen een belangrijke rol in Nomadland: door de film heen worden heel wat levenslessen en persoonlijke verhalen gedeeld. Het eerlijke karakter van deze conversaties is ontwapenend en inspirerend.

Dit zijn dé vegan hoofdsteden ter wereld (voor als je weer mag reizen)

Daarnaast werpt Nomadland licht op de definitie van een thuis. Vaak zien wij een thuis als synoniem voor een fysiek huis, maar nomaden bewijzen dat dat niet helemaal klopt. “Wij zijn huisloos, niet thuisloos”, klinkt het. En is dat geen mooie gedachte, dat je in principe overal ter wereld een gevoel van thuis kunt creëren? Wij vinden in ieder geval van wel.

Nomadland is te bekijken op Disney+. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️