Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 5 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Nine Star Ki: Chinese astrologie waarmee je patronen doorbreekt

Nine Star Ki klinkt misschien als de nieuwste girlband, maar in werkelijkheid is het één van de oudste vormen van astrologie. Deze negen sterren horoscoop kijkt naar jouw ‘Chi’ (ofwel: levensenergie) en helpt oude patronen doorbreken.

Wat is Nine Star Ki precies?

Nine Star Ki: een oude vorm van astrologie

Net als bij de Westerse astrologie, heeft de Chinese Nine Star Ki een eigen horoscoop. Alleen draait het bij de Nine Star om ‘Chi’. Door het uitzoeken van jouw persoonlijke Nine Star Ki-horoscoop, kom je er achter hoe de Chi – levensenergie dus – door jouw leven stroomt. Best interessant dus!

Je kunt er namelijk patronen mee opsporen en doorbreken en op die manier ontdekken waar jij aan kunt werken om de beste versie van jezelf te worden.

Hoe kom je achter jouw Nine Star Ki?

Net als bij astrologie, heb je bij Nine Star Ki je geboortedatum nodig om jouw horoscoop te berekenen. Er is alleen één groot verschil: waar bij de Westerse astrologie jouw geboortedag bepalend is, is dat bij de Chinese astrologie jouw geboortejaar. Bovendien maakt Nine Star Ki veel gebruik van de elementen (water, hout, metaal, vuur en aarde) en bepaalde archetypes die ook met astrologische tekens zijn verbonden. Heel simpel is deze berekening dus niet.

Zó bereken jij jouw Nine Star Ki

Door te berekenen wat jouw persoonlijke Nine Star Ki-horoscoop is, kun je zien welke elementen bij jou het sterkst en het minst aanwezig zijn. Dat is dan ook precies de manier om erachter te komen op welke vlakken jij nog kunt groeien.

Hoe je jouw Nine Star Ki berekent? Op basis van jouw geboortejaar kom je – door deze getallen bij elkaar op te tellen – uiteindelijk uit op een combinatie van drie cijfers, samengesteld uit negen cijfers. Elk getal heeft een andere betekenis:

  1. Water (empathie)
  2. Aarde (zorgzaamheid en structuur)
  3. Hout (actie en positiviteit)
  4. Hout
  5. Aarde
  6. Metaal (helderheid en verstand)
  7. Metaal
  8. Aarde
  9. Vuur (hartstocht en daadkracht)

Al deze verschillende getallen met elk een eigen betekenis zijn in totaal op wel 81 verschillende manieren te berekenen. Daarbij zullen er steeds twee tot vier elementen missen. Als je jouw combinatie voor je hebt, zie je uiteindelijk welke elementen er duidelijk aanwezig zijn en welke niet.

Aan die ontbrekende elementen kun je werken, als je daar voor openstaat natuurlijk.

De cijfercombinatie

Om de diepere betekenis van de getallen te begrijpen, kijk je naar de volgorde van de cijfers. Er bestaat zoiets als het hoofdgetal (je jaartal), het controlegetal (je maandgetal) en het zogeheten aanleggetal (jouw uitingsgetal). Wat houdt dat in?

Hoofdgetal (geboortejaar)

Het eerste getal, jouw hoofdgetal, staat represent voor wat jouw innerlijke drijfveren zijn. Die komen dus overeen met de elementen en weerspiegelen wat jou diep van binnen drijft.

Controlegetal (geboortemaand- en dag)

Het tweede getal, het controlegetal, is de diepere, vaak onzichtbare kant in jou, die pas naar buiten komt als je wordt getriggerd, je stress ervaart of als je onderdruk staat.

Aanleggetal (geboortemaand- en dag)

Het derde getal, het aanleggetal, is de weerspiegeling van hoe jij je in het dagelijks leven gedraagt en hoe jij met anderen communiceert.

Elk getal is dus weer gelinkt aan een element, wat iets zegt over je drijfveren, diepere gronden én je dagelijkse handelingen.

Kom achter je pijn- en groeipunten

Heb jij geen vuur? Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je wel wat passie en verandering kunt gebruiken. Je kunt dat óf in jezelf aanwakkeren, maar je kunt ook mensen om je heen op zoeken die meer ‘vuur’ zijn om tóch het vuurelement in je leven te brengen.

Bovendien trekken sommige elementen elkaar aan en stoten anderen elkaar af, precies zoals dat in de natuur óók zou gebeuren. Water dooft vuur, water geeft juist energie aan hout, hout geeft weer energie aan vuur, metaal hakt hout en ga zo maar door.

Op z’n minst interessant om eens uit te zoeken welk type jij bent en welke types de mensen om je heen zijn. Wat trek jij aan en wat stoot jij juist af? Misschien kan Nine Star Ki je een handje helpen om daar beter inzicht in te krijgen.

Veel voorkomende spirituele engelengetallen op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️